Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Να έριχνε και λίγες σταγόνες υπευθυνότητας!

Ενώ όλη η Ελλάδα κόπτεται περί επιμηκύνσεων ή μη, οι κάτοικοι του Κόκκινου Μετοχιού ….ξυλώνται και δια των διαπλατύνσεων. Της Οδού Σοφοκλή Βενιζέλου. Στην οποία τα έργα τρέχουν με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς. Με ότι αυτό συνεπάγεται στο αποτέλεσμα και στη ποιότητα του έργου. Η οποία θα φανεί μια και καλή στο τέλος.  Ούτως ή άλλως. 
Εξ αιτίας της διαπλάτυνσης, σε αρκετά σπίτια, τα έργα φτάνουν μέχρι τα θεμέλια τους.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας, τα δελτία καιρού προέβλεπαν βροχές και πιθανόν καταιγίδες στη περιοχή των Χανίων. 

Με δεδομένο ότι όλα τα φρεάτια των όμβριων  υδάτων ήταν φραγμένα από χώματα, υπήρξε έκδηλη η ανησυχία, από μέρους των περιοίκων. Κάποιοι το επεσήμαναν στους εκτελούντες των έργων  και στους Δημοτικούς Άρχοντες της περιοχής. Ορισμένοι μάλιστα φοβούμενοι τα χειρότερα, πήραν μόνοι τους προστατευτικά μέτρα.  Υπήρξαν και ελάχιστοι που μοιρολάτρησαν και είπαν «ότι βρέξει ας κατεβάσει».

Το πρωί της Τετάρτης 11 Μαΐου, οι ουρανοί άνοιξαν. Η ραγδαία βροχή που έπεσε  για 2 ώρες περίπου, ήταν αρκετή για να μετατραπεί ο δρόμος σε ποτάμι. Το νερό, για λίγους μόνο πόντους ακόμα, θα άρχιζε τις βόλτες ανάμεσα σε κομολί, σκρίνια και ντιβανοκασέλες.
Η ποσότητα του νερού και το πόσο κινδύνεψαν τα σπίτια φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες. Και ας τραβήχτηκαν μετά το τέλος της βροχής. Όταν τα πολλά νερά είχαν υποχωρήσει.

Τα συνεργεία των εργατών εν τω μεταξύ άφαντα. Η ώρα είχε πάει πια 8. Αυτοί που ανησύχησαν, άρχισαν τα τηλεφωνήματα. Σε γραφεία του Δήμου, σε Δημοτικούς άρχοντες και στη Πολιτική Προστασία. Όλα καλούσαν. Μα δεν απαντούσαν. Άλλοι απεργούσαν και άλλοι είχαν κάνει τις δάφνες προσκεφάλι. Αναγκαστικά επικοινώνησαν με την Άμεσο Δράση.
Τι έγινε μετά;
Σταμάτησε να βρέχει! Ευτυχώς. Τα νερά υποχώρησαν. Ο δρόμος είχε καθαρίσει από τα χώματα. Οι άκριες των δρόμων, μπροστά στα σπίτια, ήταν γεμάτα λάσπες. Κάνοντας αδύνατη την έξοδο σε πολλά  από αυτά.

Και νωρίς το απόγευμα, πέρασε ένα … πιτσιλιστήρι. Μία πάνω. Μία κάτω. Για να ξεπλύνει, εις διπλούν, τη γρουσουζιά.
Του κακού ματιού…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: