Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Δυνατά!!

Όλα τα είχαμε.
Δάκο και Καλόκορη στις ελιές.
Τριστέτσα στα εσπεριδοειδή.
Τούτα – Απσολού-τα στα θερμοκήπια.
Τι μας έλειπε;
Η φυτόφθορα σιναμόνι!
Στα αβοκάντο.
Τώρα που τα αβοκάντο ξεραίνονται, πήραμε χαμπάρι το μέγεθος του προβλήματος. Για να το αντιμετωπίσουμε «θα διοργανώσουμε μία ημερίδα στο Σκηνέ, κατά τα τέλη Απριλίου».
Οι πανελίστες προεδρεύοντες, οι ομιλούντες, οι παριστάμενοι τοπικοί άρχοντες και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι, θα στηθούμε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και θα αναφωνήσουμε με μια φωνή, ένα μεγαλοπρεπέστατο «Μπού!!!!!!».
Οι υπόλοιποι από τους καναπέδες και τους καφενέδες, θα βάλομε στο φουλ την ένταση των τηλεοράσεων. Στο «σουράουντ σύστεμ», των «χόμ θήατερςς».
Ο μύκητας καλά κρυμμένος στο έδαφος, θα τρομάξει.
Δεν θα ξέρει από πού του ήρθε.
Και τι ήταν αυτό που τον βρήκε.
Τρομοκρατημένος θα φωνάξει τους λοιπούς μύκητες και έντομα, σε σύσκεψη.
Μυστική.
Με απόλυτη ομοφωνία, θα αποφασίσουν να τη κάνουν για αλλού.
Θα πάνε να διαμαρτυρηθούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στη πολυαγαπημένη μας Αγγέλα Μέρκελ.
Ειδικά ο δάκος, μετά τη καταπολέμηση του, πέρυσι, με τα ληγμένα «λεμπαϊσίντ», ως πρώτος παθών, δεν θα είναι διατεθειμένος για χρονοτριβές και καθυστερήσεις.. ..
Έτσι θα σταματήσουν και οι κακές γλώσσες, όπως η δική μου, να μιλούν για ανεπάρκειες, αναποτελεσματικότητες και ανικανότητες!
Παρεμπιπτόντως, όσοι βιοκαλλιεργητές έχουν πρόβλημα με τη φυτόφθορα στα κτήματα τους και κατέχουν τη τέχνη και τη γνώση, τι κάνουν;
Ριζοποτίσματα, με γάλα (2 λίτρα στο στρέμμα) σε συνδυασμό με ένα, εγκεκριμένο για τη χρήση του στη βιολογική γεωργία, υπέρ συμπυκνωμένο σκεύασμα (1 λίτρο στο στρέμμα), το οποίο περιέχει : yucca saronins 15%, κιτρικό οξύ 10%, πρωτογενές ιώδιο 5%, κάλιο Κ2Ο 1,5%, αδρανές νερό 61,5%.
Τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Περισσότερες πληροφορίες, προς τους ομιλούντες μόνο για χημική καταπολέμηση, δίδονται δωρεάν.
Όπως πάντα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: