Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Η Παναγιά μαζί μας, ήταν!



Ένα από τα πλοιάρια  που κάνουν ημερήσιες κρουαζιέρες στο Μπάλο και τη Γραμβούσα  είναι και το «Γραμβούσα». Με αριθμό νηολογίου Πειραιά 4879.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου, σύμφωνα με την εταιρεία είναι:
  • Μήκος/Πλάτος: 78μ./15μ.
  • Μηχανές: 2 ΜΕΚ
  • Ταχύτητα: 14 ν.μ.
  • Χωρητικότητα: 1200 Επιβάτες
Για δείτε τώρα τις φωτογραφίες του πλοίου, γεμάτες κόσμο και στα δύο καταστρώματα, 20 λεπτά πριν φύγει από το λιμάνι. Ήμασταν 1200;


Πάνω κατάστρωμα.


Κάτω κατάστρωμα.


Όλοι αυτοί,
ο ένας πίσω και δίπλα από τον άλλο , από τη ράμπα του πλοίου μέχρι τη κορυφή που φαίνεται,
από πού κατέβηκαν; 


Η «απόδειξη παροχής υπηρεσιών», κοινώς εισιτήριο, που είχα βγάλει, έχει αριθμό1855.
Υπεράριθμος;
Ιδέα σας είναι!
Απαράδεκτο 1ο:
Η τιμή του εισιτηρίου (22 Ευρώ), είναι πανάκριβη. Στη Γαύδο ή στα Κύθηρα να πας, σου έρχεται πιο φτηνά. Θα μου πείτε, άλλο ταξίδι και άλλο κρουαζιέρα. Θα σας απαντήσω και εγώ "καλά"!

Απαράδεκτο 2ο:
Με την είσοδο μας στο πλοίο, αναγκαστήκαμε να στριμωχτούμε, ανεβαίνοντας βασανιστικά αργά,  στις στενές σκοτεινές σκάλες που οδηγούσαν στα καταστρώματα. Γιατί; Στη κορυφή της σκάλας μας περίμεναν μία κρητικοπούλα, ένας … κρητικοπούλος και ένας φωτογράφος. Για αναμνηστική φωτογραφία. Ένας ένας που έφτανε στη κορφή, τον έπιαναν, με το ζόρι από τις μασχάλες και «ζμμμ-άϊ-λλλλλ»! Τι λέτε; Τους ... έκατσα; Μέχρι να συνέλθουν από το ζεμάτισμα, τους ξέφυγαν καμμιά 20αριά που με ακολουθούσαν....
Απαράδεκτο 3ο:
Από τα μεγάφωνα μας είπαν που θα βρούμε σωσίβια, στην «απίθανη περίπτωση», που συμβεί κάτι. Σωσίβια δεν είδα. Εκτός και αν έψαξα σε λάθος σημείο.
Απαράδεκτο 4ο
Με δεδομένο, ότι το πιο επικίνδυνο και απρόβλεπτο φορτίο στα καράβια είναι ο άνθρωπος ως επιβάτης, το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της επιστροφής, αρκετοί τουρίστες από Ρωσία ή Ουκρανία ήταν ντίρλα στο μεθύσι. Έκαναν βόλτες παραπατώντας και προσπαθώντας να χορέψουν στους ρυθμούς ντίσκο που έπαιζαν στη διαπασών τα μεγάφωνα.
Απαράδεκτο 5ο
Με την άφιξη μας στο λιμάνι, περίμενε το Λιμενικό. Το εκπροσωπούσε ένα "οργανο". Έψαξε για να δει με πόσα … απίδια είχαν παραγεμίσει το σάκο; Σιγά!  Κουβέντιαζε με τον οδηγό μιας πανάκριβης φανταχτερής, πλην όμως σκουροσκατουλί χρώματος, "μπέμπας".
Απαράδεκτο 6ο
Το αυτοκίνητο μας που το είχαμε αφήσει στο χώρο στάθμευσης του λιμανιού, είχε 2 γρατσουνιές από αιχμηρό αντικείμενο, που το κρατούσε χέρι ανθρωπόμορφου ζώου, στη λαμαρίνα, λίγους πόντους πιο κάτω από τα 2 μπροστινά φανάρια.
Επίλογος:
Αν ποτέ συμβεί κάτι, τα ψάρια θα φάνε καλά…
Και υποψήφιος για τροφή,  δεν ξαναγίνομαι.
Εξ άλλου, εγώ δεν τρώγομαι……..
(Συνεχίζεται….)



2 σχόλια:

Aσπαλαθότσιτα είπε...

Τι να κανουν ρε ξαδερφε για τον τουρισμο γινονται ολα!! Να μην εξυπηρετηθουν οι ανθρωποι?Αλωστε η εταιρια εχει μεριμνησει για την απιθανη περιπτωση, τωρα αμα γινει κατι θα γινει γιατι θα ειναι θελημα θεου!!!Μου θυμιζει παντως κατι απο Μαδαγασκαρη ξερεις εκει που πουλανε τα παλια πλοια και τους φορτωνουν κατα χιλιαδες και μετα η απιθανη περιπτωση γινεται πιθανη και....τα ψαρια ειναι σαν τις φαλαινες!!!Αλλα τι σου λεω εσυ τα φαγες με το κουταλι αυτα.

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Γεια σου ξαδελφάκι! Εκεί κάτω στη Μαδαγασκάρη, αυτού του είδους τα πλοία τα λέγανε "ζωάδικα"......