Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Καθρέπτη καθρεπτάκι μου.



Ήρθε στα Χανιά τη προηγούμενη Πέμπτη, για να παρουσιάσει-προωθήσει το βιβλίο της η κ. Μαρία Ρεπούση. Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Τα Μαρασλιακά 1925-1927».
Υπήρξαν δράσεις και αντιδράσεις.
Παρόλο που είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο,  γύρω από μια ελάχιστα έως καθόλου γνωστή υπόθεση του μεσοπολέμου στην Ελλάδα -και αναμφίβολα παντελώς άγνωστη σε όσους συγκεντρώθηκαν για να αποδοκιμάσουν τη συγγραφέα,  χαρακτηρίζοντάς την "ανεπιθύμητη" στην Κρήτη.

Ο χαρακτηρισμός, στο τίτλο του δημοσιεύματος κιόλας, των «Χανιώτικων Νέων», ως «συνωστισμός …. γραφικότητας» ενόχλησε.  Είχαν δίκιο που ενοχλήθηκαν. Αυτοί που ενοχλήθηκαν. Αδικήθηκαν από αυτόν τον ήπιο χαρακτηρισμό. Με πρακτικές που παραπέμπουν στη  Χρυσή Αυγή, τι περίμεναν; Απλά  έχασαν το δίκιο τους.
Θα τους συνιστούσα να διαβάσουν το βιβλίο. Αν δεν τους αρέσει να του βάλουν ξύδι. Για να καθαρίσουν με αυτό τους καθρέπτες τους. Καλά. Και ας κοιταχτούν  εκεί. Να δούμε ποιος είναι ο πιο πολύ Έλληνας….

3 σχόλια:

Alexandros Raskolnick είπε...

Χωρίς να διαφωνώ μαζί σας στην ουσία και συμφωνώντας ότι τα «Τα Μαρασλιακά 1925-1927» είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο, θα παρατηρήσω ότι η επέμβαση στην παρουσίαση του βιβλίου, δεν είχε στόχο το βιβλίο αλλά τη συγγραφέα του.

Καμιά φορά, όπως στρώνεις κοιμάσαι. Λυπήθηκα μόνο που η μήνις των συμπολιτών που παρενέβησαν στην εκδήλωση δεν έκαναν το ίδιο και αλλού...

http://www.haniotika-nea.gr/109985

vaggelis είπε...

Εδω καραβια χανονται, βαρκουλες ανεμιζουν...........Το προβλημα μας ειναι η Ρεπουση αλλα οχι η αθλια παιδεια μας, η απαξιωση ολων των αρχών και γενικα η μαλακιαση που μας δερνει, εδω φαρμακα δεν εχουμε και αυτοι κυνηγαν την Ρεπουση. Προσωπικα πιστευω οτι τον "συνωστισμο" της κυριας Ρεπουση δεν τον πολεμας με ιαχες τραγιστικες αλλα με τεκμηριωμενη και σωστη γνωση της Ιστοριας. Αν θες να σε και δικαιος την μελετας και απο τις δυο οψεις γιατι ολοι εχουμε τα μαυρα προβατα μας εκτος και αν εισαι τερμα δεξια και πιστευεις οτι ο Ελλην δεν φταιει ποτες.........

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Μια χαρά τα λές vaggelis και σε ευχαριστώ για το σχόλιο - παρέμβαση.