Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ένας παράλληλος κόσμος.


Όσοι στήναμε το Συνεταιρισμό Παραγωγών Καταναλωτών Οικολογικών Προϊόντων «γαία». Το 1996. Είχαμε βάλει ως στόχο. Την ανάπτυξη της Βιολογικής Γεωργίας στα Χανιά και την άμεση επαφή των Βιοπαραγωγών με τους καταναλωτές. Μετά από 18 χρόνια,   η «γαία» εξακολουθεί να υπάρχει και να αγωνίζεται με τους ίδιους στόχους. Παρά τα λάθη των παρελθόντων «χρυσών» ετών. Παρά τους καλοθελητές που διαδίδουν κατά καιρούς διάφορα κακόβουλα και ανυπόστατα. Παρά τον αθέμιτο ανταγωνισμό κάποιων ιδιωτών, και παρά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.  Στην επαφή των βιοπαραγωγών και των καταναλωτών οι μόνοι που παρεμβάλλονται είναι οι εργαζόμενοι. Και για τη διάδοση της φιλοσοφίας της βιολογικής γεωργίας τόσο σε παραγωγούς όσο και σε καταναλωτές, οι δράσεις είναι πολλές και διάφορες.


Μια από αυτές είναι και η έκθεση φωτογραφίας, που θα ξεκινήσει «επίσημα» αύριο το απόγευμα, στις 5.30, στη «γαία 2», στο Κουμπέ. Θέμα της έκθεσης «Πορτρέτα της Φύσης». Φωτογράφος ο Νίκος Καμπιανάκης. Φίλος της «γαία». Ερασιτέχνης μεν, καλλιτέχνης δε. Αποτυπώνει με ευκρίνεια, ζωντανά χρώματα και αρκετό (υπονοούμενο) βάθος, ένα απειροελάχιστο μέρος, του τι υπάρχει γύρω μας. Όλα αυτά με  πολύ κόπο, μεράκι  και υπομονή. 


Ευκαιρία είναι να γνωρίσουμε αυτό τον κόσμο, να θαυμάσουμε την ομορφιά του και να αναλογιστούμε πόσο ωφέλιμος είναι.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2013. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης  θα είναι από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν πια φωτογραφία τους αρέσει περισσότερο. Αυτοί που θα ψηφίσουν τη φωτογραφία που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους θα μπουν σε κλήρωση. Και ο ένας τυχερός, θα κερδίσει προϊόντα συνολικής αξίας 50 Ευρώ. 


Σας περιμένουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: