Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στο Μπάλο;



STOP- ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην αίθουσα του ΤΕΕ, την Πέμπτη 20 Φεβρουάριου, στην εκδήλωση- συντονισμό δράσης για την υπόθεση των  χημικών, που είχε καλεστεί από το Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών Χανίων. Πολίτες, τόσο των Χανίων όσο και του υπόλοιπου νομού, φορείς, και συλλογικότητες έσπευσαν να δηλώσουν το παρόν αλλά και την ανησυχία τους για την περιβαλλοντική καταστροφή που πρόκειται να συμβεί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Έγινε ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία καταστροφής των χημικών, όπου ανεπτύχθησαν με σαφή τρόπο, τόσο οι τεχνικές όσο και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για την διαδικασία καταστροφής των επικινδύνων χημικών όπλων της Συρίας.
Από τους επιστήμονες και όχι μόνο προτάθηκε να υπάρχουν ανεξάρτητοι παρατηρητές κατά τη διαδικασία υδρόλυσης, απ' όλες τις χώρες της Μεσογείου που πλήττονται άμεσα. Μάλιστα αναφέρθηκε ακόμη και η διάθεση να υπάρξει ένα καράβι σε απόσταση μικρότερη των τριών μιλίων από το σημείο της καταστροφής των τοξικών ουσιών, το οποίο θα κάνει συνεχώς μετρήσεις σε δείγματα νερού και θα παρακολουθεί την εξέλιξη της διαδικασίας. Ένας ακτιβισμός με περιεχόμενο και νόημα.
Μια άλλη πρόταση αφορά στο συντονισμό περιφερειών ή μεγάλων δήμων της Μεσογείου για να ξεπεράσουμε μια παγκρήτια κινητοποίηση και να αναζητήσουν οι λαοί της Μεσογείου από κοινού λύση. Καταγράφηκε η διάθεση να δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα (μεταφρασμένη και σε άλλες γλώσσες) με στόχο την ενημέρωση και την κοινοποίηση των δράσεων.
Η ένωση γονέων πρότεινε να σταλούν οι εισηγήσεις και η πληροφόρηση γύρω από το θέμα στα σχολεία για να αναλάβει δράση και η μαθητική κοινότητα. Κάτι τέτοιο πρότειναν άλλοι -ες θα γινόταν εφικτό, αν καταγράφονταν οι εισηγήσεις και η ενημέρωση σε μια μπροσούρα που θα μοιράζεται χέρι με χέρι, ίσως σε ένα περίπτερο ενημέρωσης στην πλατεία της αγοράς. Επίσης, προτάθηκε η δημιουργία ενημερωτικού site σε σχέση με την υπόθεση των χημικών.
Στη βάση όλων αυτών συμφωνήσαμε ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα την αντίδραση των λαών της Μεσογείου ώστε να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Ειδικά για την περιοχή μας όπου οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.
·        Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συντονιστικό όλων των φορέων που βρέθηκαν στο ΤΕΕ για να συντονιστούν οι δράσεις.
·        Κάλεσμα σε σωματεία και συνδικάτα, να κηρύξουν πανεργατική απεργία    
·        Πραγματοποίηση πορείας ενάντια στα Χημικά στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 1 Μαρτίου
·        Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στις 9 Μαρτίου στο Μπάλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: