Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Και γλάστρα και φυτό.





Ενώ γίνεται. Το μάλε βράσε. Και της στραβής-φαφούτας φρέζας το όργωμα. Με την επικείμενη φορολογία των αγροτών και το ασφαλιστικό τους. Μερικά τοπικά ΜΜΕ. Ραδιόφωνα και εφημερίδες.  Ασχολήθηκαν και με την υποχρεωτική απόκτηση  από τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αγρότες,  των «Πιστοποιητικών γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων». Το πρώτο λόγο είχε όχι η πολιτικός. Παλαιό και πιστό στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Μα η  «προϊσταμένη του Τμήματος Φυτικής και ζωικής παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων».  Με τα όσα είπε,  τα έκανε όλα …. χρυσά. Η χρυσή μου. Αποδεικνύοντας περίτρανα. Και για άλλη μια φορά. Πόσο άσχετη είναι με το αντικείμενο  της τοποθέτησης της σε αυτή τη θέση. 

Επιτρέπεται  να μην έχει διαβάσει, έστω απλώς,  τις διατάξεις του ν. 4036/2012; Να μην γνωρίζει τις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί από τον Νοέμβριο του 2014 σχετικές με το θέμα; Ότι τα πιστοποιημένα ΚΕΚ δεν είναι 7 μα 11 στα Χανιά;  Ότι κανείς δεν παρακολουθεί μαθήματα; Ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι «αυστηρές εξετάσεις» φέρνει σε δύσκολη θέση εξεταστές και εξεταζόμενους στις πάρα πολλές περιπτώσεις αγροτών όλων των ηλικιών που αναγκάζονται για πρώτη φορά στη ζωή τους να κάτσουν μπροστά σε έναν υπολογιστή για να απαντήσουν, με ένα «κλικ», σωστά τουλάχιστον στις 20 από τις 40 ερωτήσεις;

Όποιος θέλει να ενημερωθεί σωστά μπορεί να το κάνει αν επισκεφτεί την ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου. Που σας την έχω έτοιμη εδώ.

Επιπλέον, ενώ η όλη διαδικασία έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο, μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, μόλις 60.000 έχουν δώσει εξετάσεις και έχουν πάρει πιστοποιητικό 58.800. Οι 200 κόπηκαν γιατί απάντησαν σωστά, σε λιγότερες από 20 ερωτήσεις. Αυτά σύμφωνα με «Την Εφημερίδα των  Συντακτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: