Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ουαί και αλίμονο υποκριτές…

Εξακολουθούμε να βλέπουμε και να ακούμε. Θέλοντας και μη. Καταιγιστικά. Για διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Εν μέσω εορτών. Από μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ,  Ελληνικών  ή ξένων συμφερόντων,  εφοπλιστές και φυσικά τράπεζες.

 Τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια στήριξαν και στηρίζουν τα Μνημόνια.  Εκπέμπουν χωρίς να έχουν άδειες λειτουργίας. Παραποιούν ή κρύβουν την αλήθεια. Προπαγανδίζουν όλα  όσα τους ανατίθενται,  με τους μεγαλοδημοσιογράφους-αχυράνθρωπους,  από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Των σύγχρονων πολιτικών και των καναλαρχών-μεγαλοεργολάβων-εφοπλιστών-μεγαλοεκδοτών.  Στόχος η χειραγώγηση των πολιτών και η εξαθλίωση τους. Φυσικά προς όφελος δικό τους.


Οι τράπεζες πήραν 28 δισεκατομμύρια Ευρώ το 2009 ως ενίσχυση κεφαλαίου.  Η  Κομισιόν απαίτησε και πέτυχε, να μην πληρώσουν οι τράπεζες τις δόσεις, των 1,11 δις Ευρώ,  αυτού του δανείου. Θα τα πληρώσουμε όλοι εμείς  με τα τελευταία μέτρα. Το ίδιο θα γίνει και με τα 34 δις, που μετά την  ανακεφαλαιοποίηση τους θα γίνουν 50 δις. Η υπερχρέωση του κοσμάκη, με τα στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες,   έχει ως αποτέλεσμα οι τράπεζες να απειλούν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, να εκβιάζουν  ή να κάνουν αυθαίρετες παρακρατήσεις και να παρενοχλούν διαρκώς, με τακτικές που παραπέμπουν σε τοκογλυφικές μαφίες.

 Τα σούπερ μάρκετ, ξεπερνώντας  τη περίοδο των εναρμονισμένων τακτικών, στο καθορισμό των τιμών βασικών αγαθών, συνεχίζουν, όχι μόνο να διατηρούν τις τιμές πολύ ακριβές, αλλά και να κάνουν ανατιμήσεις επιπλέον. Εκτός αυτού απολύουν εργαζόμενους ή μειώνουν τους μισθούς, ως η τρόικα επιτάσσει. Θησαυρίζοντας, βεβαίως. 

 Τελευταίους άφησα τους εφοπλιστές. Που δηλώνουν και αυτοί παρόντες, στα μεγαλόψυχα φιλανθρωπικά γκαλά και πάρτι. Από τα νέα μέτρα, που άφησαν εκτός τις 56 φοροαπαλλαγές τους, το όφελος του Ελληνικού κράτους θα είναι το αστρονομικό ποσό των 150 εκατομμυρίων Ευρώ. Όταν τα καθαρά τους κέρδη είναι 14 δις συνολικά. Αγοράζουν νέα πλοία θα μου πείτε. Ναι, αγοράζουν νέα πλοία, μα δεν τα επανδρώνουν με Έλληνες ναυτικούς. Και αν παίρνουν Έλληνες έχουν μειώσει πάρα πολύ τους μισθούς τους.  Με τα ίδια μέτρα,  οι  συνταξιούχοι   αγρότες, θα πληρώσουν με περικοπές των πενιχρών συντάξεων τους 800 εκατομμύρια. Αυτοί δεν μπορούν να εκβιάσουν. Ότι θα πάρουν τα καράβια τους και θα φύγουν. Αφού δεν έχουν καράβια. Έχουν όμως ρόζους στα χέρια. ….

 Πόσο αισχροί πρέπει να είναι όλοι αυτοί που θέλουν να σώσουν με ξεροκόμματα και ψίχουλα τον κόσμο που πεινάει;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά να έχουμε με αντοχές και δύναμη.
http://www.lifo.gr/team/readersdigest/34912

Γιώργος

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Ευχαριστώ πολύ Γιώργο. Ανταποδίδω τις ευχές. Το είχα διαβάσει....