Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Τα μεταξωτά βρακυά....



Πολύ ήθελα να ήμουν εκεί και να παρακολουθούσα αυτή τη συνεδρίαση. Το προγραμμάτιζα. Δυστυχώς τελικά δεν μπόρεσα. Μάζευα ελιές και δεν ήταν δυνατόν να φύγω. Η περιγραφή της κ. Κουτσάκη  είναι κατατοπιστικότατη. Σαν να ήμουν εκεί. Χαίρομαι που ξύπνησε η Δημοτική Αντιπολίτευση. Αρκεί να μην αρκεστεί μόνο σε αυτό. Και να ξαναπέσει σε λήθαργο, αλλάζοντας πλευρό.


Με στεναχωρεί όμως το εξής. Ότι κανείς δεν βρέθηκε να αναφερθεί στον αναχρονιστικό τρόπο χρέωσης των δημοτικών τελών για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Τα οποία χρεώνονται ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας. Με αυτό τον τρόπο αδικούνται όλοι εκείνοι οι δημότες, που δεν είναι λίγοι, οι οποίοι έχουν καταφέρει να μειώσουν τα απορρίμματα τους. Με την ανακύκλωση και την οικιακή κομποστοποίηση.  Στις επιπλέον μειώσεις των δημοτικών τελών, που έχουν να κάνουν με κάποιες κοινωνικές ομάδες, π.χ. τρίτεκνοι,  θα έπρεπε, να προστεθούν και εκείνοι οι οποίοι στις προσόψεις των ακινήτων τους, ειδικά των κατοικιών τους, έχουν τοποθετηθεί, με ή χωρίς μελέτες, κάδοι.  Γιατί να είναι υποχρεωμένοι, να ζουν και να υπομένουν απαράδεκτες, ορισμένες φορές,  καταστάσεις και ανθυγιεινές συνθήκες, όταν μάλιστα αυτοί που τις δημιουργούν μένουν και ατιμώρητοι;


Επιπλέον, όταν η Δημοτική αρχή, αρνείται την οποιαδήποτε κριτική. Όταν χαρακτηρίζει αυτή τη κρητική συλλήβδην «λαϊκισμό». Τότε αυτό είναι πολιτικάντικος κρετινισμός….

Δεν υπάρχουν σχόλια: