Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Πρωθύστερη εκδικητικότητα.



Με νύχια και δόντια.
Οι κανίβαλοι του διαδικτύου.
Βρήκαν νέο θύμα.
Να ξεσκίσουν.


«Ρελάνς» Αυγενάκη κατά Βαλαβάνη
Τον τελευταίο καιρό, λίγο οι προεκλογικές και μετεκλογικές απειλές του Αδώνιδος Γεωργιάδη ότι θα βγάλουν όλοι τα λεφτά τους στο εξωτερικό, λίγο η απειλή της Σοφίας Βούλτεψη ότι θα στερηθεί η ελληνική κοινωνία το χαρτί υγείας οδήγησαν πολλούς επώνυμους και ανώνυμους... πατριώτες συμπολίτες μας να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
Γεγονός είναι ότι εκατοντάδες πολίτες μέχρι και την παραμονή της τραπεζικής αργίας απομυζούσαν λόγω φόβου και πανικού τα διαθέσιμα των τραπεζών, στην καλύτερη περίπτωση για να έχουν διαθέσιμα στο σπίτι τους και στη χειρότερη για να «τονώσουν» τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
● Η ιστορία ξεκίνησε από το «Πρώτο Θέμα» στις 9/2/2014 για εμβάσματα στο εξωτερικό ύψους 3,5 εκατ. από 3 βουλευτές της Ν.Δ. Το θέμα αναδημοσίευσαν τα ιστολόγια της Κρήτης. Τελικά, στις 20/6/2015, μετά από μπαράζ «αποκαλύψεων», η Τράπεζα της Ελλάδος διέψευσε ότι υπάρχει τέτοια λίστα.
● Στις 3/7/2015, το Candia News καταγγέλλει ότι «με άδεια Στουρνάρα, ο “ναι” πολιτικός παράγοντας του Ηρακλείου μετέφερε με κλειστές τράπεζες 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό! Κατά τις πληροφορίες, ο “φιλοευρωπαίος παράγοντας” ζήτησε να πάρει το ποσό από την κλειστή τράπεζα, χρησιμοποιώντας την πολιτική του ιδιότητα. Η απάντηση των τοπικών τραπεζικών στελεχών ήταν αρνητική.
Ο ίδιος επέμεινε, έκανε επαφές με στελέχη της κεντρικής διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος, επικαλέστηκε το γεγονός ότι κάνει μπίζνες με το εξωτερικό και με τα πολλά κατάφερε να σηκώσει και να μεταφέρει τα χρήματα για τις δουλειές του, που σχετίζονται, όπως είπε, με επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά». Το Candia Νews δηλώνει ότι γνωρίζει φυσικά ποιος είναι και περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να αναζητήσουν και να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της συναλλαγής και της μεταφοράς τού ενός και πλέον εκατομμυρίου ευρώ στο εξωτερικό.
● Στις 4/7/2015 το ιστολόγιο επανέρχεται και αναφέρει ότι, ενώ στην καταγγελία δεν υπήρχε το όνομα, εντούτοις: «Ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης έσπευσε να δηλώσει ότι όσα αναφέρονται είναι ανακριβή και παράλληλα ζήτησε με επιστολή του να κινηθούν διαδικασίες αυτοφώρου σε βάρος του δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη, υπεύθυνου του Candia Νews». Ο βουλευτής μάλιστα έσπευσε να μιλήσει για «ανεύθυνη διάδοση φημών», που «σπιλώνουν ανεπανόρθωτα προσωπικότητες και υπολήψεις», ζητώντας «υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια από όλους». Στις 5/7/2015 το Candia News γράφει ότι όλα τα στοιχεία κατατέθηκαν στον εισαγγελέα και στους αρμόδιους του ΥΠΟΙΚ (βλ. ρεπορτάζ στην «Εφ.Συν.», 6/7).

Εκδίκηση...

Αμέσως μετά ο ίδιος βουλευτής επανήλθε, προβαίνοντας στην ίδια ακριβώς πράξη «σπίλωσης», με αφορμή δημοσίευμα άλλου τοπικού ιστολογίου, το οποίο και υιοθετεί. Το δημοσίευμα αναφέρει: «Υπουργός που δεν πολιτεύεται στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά διατηρεί λογαριασμό στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη συγκεκριμένη πόλη, ζήτησε τηλεφωνικά από τον διευθυντή του υποκαταστήματος και κατάφερε να αποδεσμευτούν 200.000 ευρώ από τον προθεσμιακό του λογαριασμό, να μεταφερθούν και να παραδοθούν στο σπίτι στενού συγγενή του».*
Ο Λευτέρης Αυγενάκης απηύθυνε ερωτήματα στον πρωθυπουργό και στο ΥΠΟΙΚ για το θέμα: «Υπάρχει υπουργός της κυβέρνησής σας που έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων δύο μόλις μέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες;». Στη συνέχεια ζητάει να πληροφορηθεί και τις κινήσεις συγγενών του υπουργού που υπηρετεί σε οικονομικό υπουργείο.
Τελικά χθες το πρωί η τ. υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, την οποία φωτογράφιζαν το δημοσίευμα και ο βουλευτής της Ν.Δ., εξέδωσε αναλυτική απάντηση, στην οποία αναφέρει ξεκάθαρα ότι όλα της τα χρήματα βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες, ότι δεν διαθέτει λογαριασμό σε τράπεζα του Ηρακλείου και ότι δεν επικοινώνησε με κανέναν διευθυντή τράπεζας. Τώρα απομένει να δώσει απαντήσεις και ο Λ. Αυγενάκης για τις δικές του κινήσεις μετά την τραπεζική αργία, ώστε να ξεκαθαρίσει και η δική του υπόθεση...
Από τη σημερινή «Εφημερίδα των συντακτών». 
Συντάκτης: Άντα Ψαρά.

*Είναι έγκλημα τελικά.
Να κουκουλώνεσαι τους συγγενείς.
Και όχι να τους επιλέγεις….

Δεν υπάρχουν σχόλια: