Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ανεπανάληπτα κάλοι.



Ένας σεισμός δεκάδων ρίχτερ από τζερτζελοντιριντάχτα, ντιμπιντάι, τούμπου-τουμπουζά και τούμπου ζίτσου, ακολούθησε την σοβαροφανέστατη ανακοίνωση των ξενοδόχων, με την οποία προτείνουν, να μπει εισιτήριο της τάξεως των 10 Ευρώ. Στο Ελαφονήσι και τον Μπάλο.

….. Ίνα αυταί προφυλαχθούν!

Βούρκος, σκουπίδια και πίσσες. Αυτά είναι που είδα όταν τις επισκέφτηκα για τελευταία φορά πριν από αρκετά χρόνια.  Και όσο ζω δεν πρόκειται να πάω ξανά. Κρίνοντας, ότι αυτοί οι τόποι έχουν ήδη καταστραφεί ανεπανόρθωτα.

Αν λοιπόν θέλουμε να προσπαθήσουμε ειλικρινά για να τις σώσουμε, έστω και την ύστατη στιγμή, ας απαγορευτεί η προσέλευση του κόσμου, σε αυτές όσο χρειάζεται για να επανέλθουν. Αν επανέλθουν. Ερευνητικά Ιδρύματα προστασίας και ανάδειξης των φυσικών πόρων και όχι ενοικίασης προς εκμετάλλευση ιστορικών χώρων, δόξα τω Θεώ έχουμε μπόλικα. Για να προτείνουν το πως.  Προηγούμενο υπάρχει. Πρόσφατα. Με την παραλία της Πρέβελης στον Πλακιά. Όταν καταστράφηκε από πυρκαγιά.

Τα υπόλοιπα είναι για τον ..... Πολυχρόνη , που προσπαθεί φιλοτίμως πλην όμως ματαίως, να πετύχει τον στόχο του με τι άλλο; Τα κακάκια του! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: