Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Μπακλαβάς (στη) γωνία.



Σχετικά με την εξαφάνιση του πεζοδρομίου στις Εργατικές Κατοικίες του Κόκκινου Μετοχιού,   εφαρμόστηκε αυτό που προβλέπει το σχέδιο πόλης. Αυτό με πληροφόρησε ανεπισήμως,  ένας, όχι όποιος και όποιος μα καθόλα σεβαστός επίσημος.   Υπάρχουν μάλιστα και προφορικές διαβεβαιώσεις, ότι όλα έγιναν νόμιμα.


Ας  πούμε ότι είναι έτσι. Όμως το σχέδιο πόλεως εφαρμόστηκε εκεί, αν δεν κάνω λάθος το 1992. Δηλαδή πριν από 25 ολόκληρα χρόνια. Για να χτιστούν οι Εργατικές Κατοικίες,  που τελείωσαν το 1998. Στο συγκεκριμένο σημείο, έγινε λάθος εφαρμογή, η  οποία ανακαλύφθηκε στην πορεία;  Γιατί  δεν πραγματοποιήθηκε  η διόρθωση  τόσα χρόνια, και έγινε τώρα; Μήπως  το σχέδιο εφαρμόστηκε σωστά τότε, αλλά στην πορεία υπήρξε κάποια τροποποίηση του, η οποία εφαρμόστηκε τώρα;  Ή μήπως όλα αυτά έγιναν στην ζούλα, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα κάποιων, όπως λέει …. ο στόμας των κατοίκων της περιοχής.
Μία έγκυρη, υπεύθυνη και κυρίως δημόσια απάντηση πρέπει να δοθεί, από πλευράς Δήμου. Ο τρόπος με τον οποίο καταργήθηκε το πεζοδρόμιο, αυτήν την χρονική περίοδο, εκθέτει πολλούς.  Και τις υπηρεσίες του Δήμου και την Αντιδήμαρχο, στην οποία ανήκει το ακίνητο, απέναντι από το «εξαφανισμένο» πεζοδρόμιο.
Τα υπόλοιπα, του παρασκηνίου,  τα αναγουλιαστικά και  ξινισμένα ,   είναι περιττά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: