Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Κρητική διατροφή και Βιολογικά Προϊόντα.


Ψηφίστε για να υποστηρίξετε την δημιουργία ενός διατροφικού προτύπου που να ανταποκρίνεται στην πραγματική Κρητική Διατροφή. Και που θα συμπεριλαμβάνει  τα Βιολογικά Προϊόντα.

Διαβάστε πρώτα τί ψηφίζετε:
κ. Σ. Αρναουτάκη, Αιρετό Περιφερειάρχη Κρήτης
κ. Κ. Σκανδαλίδη, Υπουργού Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Εμείς οι συνυπογράφοντες, θεωρούμε ότι το επίσημο διατροφικό πρότυπο της Κρητικής Διατροφής, το οποίο επεξεργάζονται οι υπηρεσίες σας ώστε να αποτελέσει γνώμονα για την κρητική κουζίνα επαγγελματικής εστίασης, θα πρέπει να προβλέπει και να προωθεί την κατά προτεραιότητα χρήση τοπικών και κατά προτίμηση πιστοποιημένων βιολογικών τροφίμων.

Αν η κατεύθυνση αυτή παραληφθεί, θα έχει χάσει μια ιστορική ευκαιρία η Κρήτη να αναδείξει την πραγματική αξία της διατροφής της, προσφέροντας υγιεινή τροφή για όλους, υποστηρίζοντας τον Κρητικό παραγωγό και κατευθύνοντας τον προς μια αειφόρο παραγωγή, διαφυλάττοντας το περιβάλλον και εξασφαλίζοντας αυτάρκεια για το μέλλον.

To: Mr. S. Arnaoutakis, Elected head of the Prefecture of Crete Island
Cc. Mr. K. Skandalidis, Minister of Rural Development and Food, Greece

We, the undersigned, members of the international community, strongly believe that, the official Cretan Diet dietary model, which is currently being formulated by your office and is intended to become the official guideline for the professional food-service, must include and promote as its first priority the use of local and, as its strong preference, certified organic food products.

If this direction is omitted,
Crete will have missed a historic opportunity to bring out the true value of its diet, offering healthy food for all, supporting the Cretan farmer and at the same time directing him towards a sustainable way of farming that protects the environment and ensuring self-sufficiency for the future.


 Για να ψηφίσετε πατήστε εδώ.
Παρακαλώ, αν συμφωνείτε  προωθήστε την ανάρτηση αυτή σε όσους μπορείτε.
Είναι μεγάλη ανάγκη να διατηρήσουμε την διατροφική κληρονομιά μας.
Ευχαριστώ για την συμμετοχή σας.

Για όσους ψηφίσατε, έχω ένα δώρο έκπληξη: «σταμναγκάθι γλυκό του πιρουνιού»!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί; Κινδυνεέι; Από τι;

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Δεν ξέρω για ποιο λόγο, σε ορισμένους δεν ανοίγει η διεύθυνση. Μπορούν όμως να τη μαρκάρουν , κατόπιν να κάνουν αντιγραφή και να την επικολλήσουν στο σημείο που γράφουμε τις διευθύνσεις. Με ένα έντερ, βγαίνει.
Κάνουμε αυτή τη ψηφοφορία, διότι η νεοσύστατη περιφέρεια υπό τον Αρναουτάκη, καταργεί, οτιδήποτε (σύμφωνα ποιότητας, πιστοποιήσεις κλπ) ίσχυε μέχρι τώρα, σχετικά με τη «Κρητική Διατροφή» και θέλει να φτιάξει «καινούργια και ενιαία». Στα μέχρι τώρα ισχύοντα, υπήρχαν, έστω και ως «τσόντα» και τα βιολογικά προϊόντα. Τώρα με τα νέα … κόλπα της «πράσινης ανάπτυξης» δεν αναφέρονται πουθενά. Δεν υπάρχουν για αυτούς βιολογικά προϊόντα που παράγονται στη Κρήτη. Επιπλέον άλλο ένα βασικό που ίσχυε μέχρι τώρα ήταν ότι «Κρητική διατροφή» σημαίνει προϊόντα που παράγονται στο νησί και καταναλώνονται οπουδήποτε, κατά ποσοστό 100%. Τώρα το κατεβάζουν στο 50%. Κατά απαίτηση των μεγάλο-πολυάστερων ξενοδόχων. Όλα αυτά πάνε να τα περάσουν στη ζούλα και να βρεθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι προ τετελεσμένων γεγονότων. Ως συνήθως πράττουν, όταν θέλουν να εφαρμόσουν τα «μεγαλόπνοα οράματα» τους….. Για αυτό είναι ανάγκη να υπάρξει συμμετοχή στη ψηφοφορία. Έχει ξεκινήσει πριν 3 ημέρες και έχουν υπογράψει μόνο 135!

Ανώνυμος είπε...

Το λινκ δεν λειτουργεί διότι .. δεν είναι λινκ!!
Είναι αυτό:
cid:part1.02090508.05050505@biolea.gr
Άλλο η "περιγραφή" που βλέπομε εμείς:
http://www.gopetition.com/petition/44206.html
HTML γλώσσα γαρ.
Και κάτι άλλο. Μην μεταφέρεις κείμενο με copy-past από το MS Office απ' ευθείας, διότι μεταφέρονται και ένα κάρο σκουπίδια μαζί που επιβαρύνουν την σελίδα και πιθανόν να προκαλέσουν δυσλειτουργίες. Πρώτα κόλα τα στο Notepad και από εκεί πάλι copy και μετά past στην σελίδα.
Γιάννης

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό. Να και κάτι που δεν ήξερα. Ας το εμπεδώσουν καλά όσες και όσοι κυνηγούν τον τρόπο διατροφής τους και προσέχουν το σώμα τους και πόσο μάλλον αυτοί που κυνηγούν το ιδανικό βάρος .είμαι και εγώ μια απ αυτές πάντως...