Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Φτώχεια και σκατομοιριά: Τόσο απλά…..


Οι τιμές των βασικών τροφίμων, αυξάνονται παγκοσμίως,  ραγδαία. Αιτία η αύξηση του πληθυσμού της γης και η μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων υψηλής παραγωγικότητας. Μεγάλο μέρος αυτών των εκτάσεων, έχει περάσει ή πρόκειται να περάσει σταδιακά στα χέρια του παγκοσμιοποιημένου ολιγοπωλίου. Και των πολυεθνικών παραγωγής  -  καλλιέργειας Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών. 

 Ο Ο.Η.Ε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων (F.A.O),  προειδοποιούν  ότι κυοφορείται παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Η χειρότερη, που θα έχουν ζήσει οι κάτοικοι του πλανήτη, μέχρι τώρα

Εμείς εδώ στα Χανιά, αφού πρώτα  καταδικάσαμε να μένουν, ένα μεγάλο μέρος,  ακαλλιέργητες οι γαίες υψηλής παραγωγικότητας, με τις α-διάφορες μακροχρόνιες μικροπολιτικές,  τις αφήσαμε να ερημώσουν. Και όσες καλλιεργούνται, όπως καλλιεργούνται, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ικανοποιητικά βιοποριστικά εισοδήματα. 


 Τώρα, ως νέοι, αναβαπτισμένοι σωτήρες, ελέω γενικότερης κρίσης, οραματιζόμαστε σχέδια «έντονου αναπτυξιακού αποτελέσματος». Με μελέτες «οικιστικού, τουριστικού, μεταποιητικού στόχου». Που θα εφαρμοστούν σε αυτές τις εκτάσεις. Παραβλέποντας τη παγκόσμια ανάγκη διατήρησης των καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Όλοι αυτοί που θα κατοικούν μόνιμα ή που θα κάνουν τις διακοπές τους εκεί, με τι θα τρέφονται;
Μα φυσικά, με προϊόντα που θα έρχονται, κατευθείαν,  από τις εκχερσωμένες εκτάσεις της ζούγκλας του Αμαζονίου!
Άχυρα να είχαμε στο κεφάλι, αντί για εγκέφαλο, διαφορετικά θα σκεπτόμασταν.
Δυστυχώς, ούτε και από αυτά διαθέτουμε.
Και τι έχουμε;
Λεφτά.
Δισεκατομμύρια.
Που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε……..

2 σχόλια:

kikop80 είπε...

Τα σάβανα δεν έχουν τσέπες ρεεεε!!!!
Μπαςκαι έχουν ανακαλύψει κανα φάρμακο για να ζούν αιώνια?
Ακόμα χειρότερη τιμωρία!!!!

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Είναι καιρός, έτσι νομίζουν, για να ξεσαβουριάσουν τις "οφ-σόρ" εταιρειούλες τους...