Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο χορός των μαϊμούδων.




Στη φωτογραφία φαίνεται,  μία διαφημιστική πινακίδα ενός βενζινάδικου-πλυντηρίου αυτοκινήτων. Από τη Λεωφόρο Σούδας. Απέναντι από το Ινστιτούτο Υποτροπικών και ελαίας. Διαφημίζει αυτά που βλέπετε.
Σίγουρα χρησιμοποιεί σαμπουάν από φύκια. Ο στεγνωτήρας – σκουπιστήρας του είναι από μεταξωτές κορδέλες.  Το νερό δεν είναι χλωριωμένο, αλλά κατευθείαν από τη δίπλα πηγή. Και το κερί από κηρύθρα κηφήνων.
Το τι είναι βιολογικό και τι όχι, καθορίζεται από το Κανονισμό 2092/91. Ο ίδιος κανονισμός-νομοθεσία  προστατεύει τον όρο «βιολογικό». Απαγορεύει στον οποιοδήποτε να τον χρησιμοποιεί αυθαίρετα. Με σκοπό τη παραπλάνηση και την εξαπάτηση των καταναλωτών. Προβλέπονται μάλιστα και αυστηρές κυρώσεις.
Το διαχρονικά ζητούμενο είναι, ποιος είναι αυτός που θα κάνει   ελέγχους  στους απατεώνες. Ποιος θα επιβάλει τις κυρώσεις. Οι Οργανισμοί ελέγχου και Πιστοποίησης ελέγχουν μόνο τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων.  Κάθε μορφής. Δεν έχουν δικαίωμα ελέγχου στους απατεώνες. 


Επομένως ποιος ελέγχει; Ο  ΟΠΕΓΕΠ;  Ο ΕΦΕΤ; Η Διεύθυνση Αγροτικής οικονομίας; Μικτά «συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων;
 Μπα! Νομίζω ότι  υπεύθυνη είναι η Διεύθυνση  Κτηνιατρικής. Μιας και πρόκειται για μαϊμούδες……

Δεν υπάρχουν σχόλια: