Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Σκιάχτρα παραμυθίας.



Προχθές το βράδυ. Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Την πλήρη ημερήσια διάταξη δεν τη μάθαμε. Μάθαμε όμως ότι έδωσαν «πράσινο φως για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού κέντρου θεραπείας του καρκίνου, με πρωτόνια. Θα συνδυάζεται η εκπαίδευση, η έρευνα και η καινοτομία με τον ιατρικό τουρισμό». Για τη θεραπεία του καρκίνου. Πάντα. Με κόστος  «1000 Ευρώ ανά συνεδρία θεραπείας». Για αυτούς που τα έχουν. Επομένως θα είναι ιδιωτικό. Αν αντελήφθην σωστά. Θα είναι όμως αναπτυξιακό. Συν τοις άλλοις. Άρα κάλλιστον!
Παρόντες ήταν αρκετοί. Ως γκέστ-τς.  Καθηγητές ογκολογίας. Εξαίρετοι. Κορυφαίοι. Υπερθεμάτισαν. Παρομοίως ένθερμος υποστηρικτής και παρών στη συνεδρίαση, ο … ογκώδης όγκος κάλου, Μπούλης Κεφαλογιάννης. Ωσεί παρών ο μουσιού Αβζενατσίς.
Θα υποστηρίξουν. Θα αγκαλιάσουν. Θα συνδράμουν. Τη καινοτόμα πρωτοποριακή ιδέα. Αμφότεροι.
Από την άλλη, τα Δημόσια Νοσοκομεία της Κρήτης, είναι υπό διάλυση. Χωρίς γιατρούς. Οι υπάρχοντες  απλήρωτοι. Χωρίς βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό. Χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτικά αναλώσιμα. Με μηχανήματα σε αχρηστία.
Οι Κρήτες καρκινοπαθείς περιμένουν μήνες για τη θεραπεία τους. Αντιμετωπίζοντας  συχνότατες ελλείψεις  αναγκαίων φαρμάκων. 

 Το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η Περιφέρεια Κρήτης. Οι καθηγητάδες. Οι επικοινωνιακώς επιφανέστατοι προαναφερόμενοι πολιτικάντηδες. Δεν έχουν πάρει θέση. Επ΄αυτών. Ποτέ. Και πουθενά. Για αυτούς δεν υπάρχει πρόβλημα. Όλα καλά!
Επιτέλους, πόσο «τουρίστας» μπορεί να  ένας καρκινοπαθής; Εκτός και αν το θεωρήσουμε ως δεδομένο. Ότι όλοι. Υγιείς και νοσούντες. Ήμαστε τουρίστες. Από αυτή τη ζωή…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: