Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Στα Μάταλα, Αγγελικούλα μου. Στα Μάταλα.




Βλέποντας τη. Καιρό. Στη σημερινή. Συντηρητικά ντυμένη. Σιτεμένη βερσιόν της. Αναρωτιόμουν. Ψαχνόμουν. Κάτι μου θύμιζε. Τι; Δεν μπορούσα να καταλήξω. Μέχρι που είδα τη φωτογραφία. Χθες. Ναι αυτή είναι. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Καμία. Είναι εκείνο το κορίτσι. Στα Μάταλα. Δεν έλεγε όχι. Ποτέ. Δεν είχε αφήσει τρύπα για τρύπα.
 Είχε περάσει από όλες τις σπηλιές. Επισκέψεις. Καλεσμένες. Ακάλεστες. Είχε και άλλο κουσούρι. Τα …. «κούρευε». Παντού. Με τα χρόνια σκεπάστηκαν. Τα «κουρέματα». Έγιναν γαιάνθρακες. Βιοαέριο. Πολλαπλασιάστηκαν.  Κοίτασμα τεράστιο. Εκμεταλλεύσιμο. Και έρχεται τώρα. Να το διεκδικήσει. Με κάθε τρόπο.


Εν τω μεταξύ. Χθες βράδυ. Σχετικά νωρίς. Για Σαββατόβραδο. Νυσταγμένος. Κουρασμένος. Ζαλισμένος. Λίγο πριν πάρω αγκαλιά. Τον ύπνο. Θέλησα να κάνω μια σύντομη βόλτα. Ιντερνετική. Στα αγαπημένα. Ξεκίνησα από τον "Ανταριασμένο". Εκεί σταμάτησα. Κόλλησα. Δεν είναι και λίγο. Να διαβάζεις. Ότι ένας «ζωντανός συγγραφέας». Νέκρωσε τις καταθέσεις του στις τράπεζες. Έκαψε τα χρήματα του. Τέσσερα χιλιάρικα. Όλα και όλα. Το κέντημα των λέξεων. Η ζωγραφιά των σκέψεων. Έδειχναν. Ότι το καταφχαριστήθηκε.
Σήμερα πρωί-πρωί. Πριν χαράξει. Καθόμουν στην αυλή. Απολάμβανα. Ανάσαινα βαθιά. Το μυρωμένο αέρα. Από τα ανθισμένα εσπεριδοειδή.  Άκουγα. Τα πουλιά που κελαηδούσαν. Το μυαλό καθαρό. Ξεκούραστο. Με τις πρώτες γουλιές καφέ. Το πρώτο τσιγάρο. Οι σκέψεις ποτάμι. Γάργαρο νερό. Πεντακάθαρο.
Είναι δυνατόν να το έκανε; Πρώιμο πρωταπριλιάτικο ψέμα; Να προκαλέσει; Να δει αντιδράσεις; Ικανό για όλα τον έχω.

 Ύστερα πάλι. Αν το κάναμε όλοι αυτό; Όλοι; Όσοι αξιολογούμε. Έχουμε. Ως περιουσία μας. Την ανθρωπιά μας. Ευκαιρία να μετρηθούμε. Αν βγάζαμε τα λεφτά μας από τις τράπεζες. Λίγα ή πολλά. Μα όλα. Και τα καίγαμε. Δημόσια. Στις πλατείες. Τους δρόμους. Τι θα γινόταν; Η συντέλεια; Του κόσμου; Του δικού μας; Του δικού τους;
Η αποθέωση. Ναι. Της παράνοιας. Υστερίας. Παράκρουσης. Της Αγγέλας. Μετά τη συνεδρίαση. Έκτακτη. Επείγουσα. Του Γιούρο-γκρούπ.  Να σκύβει. Εκεί που καθόντουσαν. Στις καρέκλες. Οι αποχωρήσαντες. Πρόεδροι. Πρωθυπουργοί. Αρχηγοί,  κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να μυρίζει. Τα … «κουρεμένα» τους……



Δεν υπάρχουν σχόλια: