Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ξεπέτες.




Συμβαίνει πάρα πολλές φορές. Να γίνονται πράγματα στα Χανιά, για τον αγροτικό κόσμο, μόνο για το θεαθήναι. Και για να δικαιολογούν κάποιοι τους  μισθούς  τους. Επίσης είναι γνωστό τοις πάσι, ότι εκεί στο Δήμο, δεν  κατέχουν το αντικείμενο του πρωτογενούς τομέα. Ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Όσο καλές προθέσεις και αν έχουν. Ασχολούνται με το όσο πατά η γάτα. Δηλαδή μόνο με τον «Αγροτικό Αύγουστο». Λειτουργούν ως γνήσιοι αστοί, ξεχνώντας ή παραβλέποντας ότι ο Δήμος Χανίων ξεκινά από τη θάλασσα και καταλήγει στις Μαδάρες. 



Θα αναρωτιέστε ευλόγως τι με έπιασε. Έγινε τη προηγούμενη Δευτέρα μία ημερίδα στο Δημαρχείο Χανίων. Θέμα της ημερίδας η χρήση των γεωργικών φαρμάκων. Σχετικά και περισσότερα, μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ποιος αγρότης, δημότης των Χανίων, από τα Κεραμειά, το Ακρωτήρι, τις Μουρνιές, το Θέρισο, το Βαμβακόπουλο, την Αγυιά, θα παρατούσε τις δουλειές του, πρωί -  πρωί Δευτεριάτικα, ειδικά αυτή την εποχή που όλοι μαζεύουν ελιές, για να τρέξει στο κέντρο της πόλης; Κανείς! Δεν το γνώριζαν; Το γνώριζαν! Τότε γιατί το έκαναν έτσι; Θάβοντας επί της ουσίας ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα;

Ας διοργανώσουν ημερίδες, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, σε όλες τις τοπικές ενότητες του Δήμου. Συνεργαζόμενοι πάντα με τα τοπικά συμβούλια. Βραδινές ώρες. Δεν μπορεί όλο και κάποιοι θα πάνε….


Δεν υπάρχουν σχόλια: