Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Πρωί Σαββάτου.
Σεμινάριο ΠΕ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ σε Μικρούς Λαχανόκηπους» 20-27/2/2016          Οι Δ/νσεις Δ/θμιας και Π/θμιας Εκπ/σης Χανίων, μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, ο Τομέας Γεωπονίας του Ε.Κ Χανίων, το ΚΠΕ Βάμου και το ΕΠΑΛ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στο πλαίσιο του Τοπικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ένας κήπος στο σχολείο μου», συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ σε Μικρούς Λαχανόκηπους».

                        Το σεμινάριο απευθύνεται στους Εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο Τοπικό Δίκτυο και σε Εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις σχολικές δραστηριότητες, με σκοπό να καλύψει ανάγκες ενημέρωσης για τη βιοκαλλιέργεια προσφέροντας βασικές γνώσεις σε θέματα εγκατάστασης, λίπανσης, φυτοπροστασίας του λαχανόκηπου και παρασκευής Compost.Αυτό το Σάββατο 27/02/2016  θα ακολουθήσει το 2ο μέρος με θέμα «Παρασκευή Compost, βιωματικό Εργαστήριο στον αγρό».

Το πρόγραμμα:

 10.00-10.30: Προσέλευση συμμετεχόντων – Εγγραφές.

10.30-11.30: «Φυτοπροστασία» Νίκος Παγιαυλάς, Βιοκαλλιεργητής, Πρόεδρος του «Συνεταιρισμού Γαία - Συνεταιρισμός Παραγωγών και Καταναλωτών Οικολογικών Προϊόντων».

11.30-11.45: «Καινοτόμες προσεγγίσεις των Σχολικών Κήπων με αξιοποίηση των Τ.Π.Ε: Η περίπτωση του Κ.Π.Ε Έδεσσας Γιαννιτσών» Σοφία Θεοδωρίδου, Υπεύθυνη Κ.Π.Ε Έδεσσας.

11.45–12.00: Διάλειμμα.

12.00–12:15 «Τοπικές ποικιλίες» Αδαμαντία Κοκκινάκη, Βιολόγος,

Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών - Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. Θα πραγματοποιηθεί προσφορά σπόρων.

12:15-13.30: «Παρασκευή Compost, βιωματικό Εργαστήριο στον αγρό»,

Ευθαλία Σαρχάνη, Γεωπόνος- Υπεύθυνη Τομέα Γεωπονίας,

Αγγέλης Στέλιος, Τεχνολόγος Γεωπονίας, Καθηγητής ΕΠΑΛ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η παρουσίαση του μπουφέ και η εξυπηρέτηση γίνεται σε συνεργασία με την ειδικότητα Υπαλλήλων Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό του ΕΠΑΛ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο συνδιοργανώνουν οι Δ/νσεις Δ/θμιας και Π/θμιας Εκπ/σης Χανίων, μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, ο Τομέας Γεωπονίας του Ε.Κ Χανίων, το ΚΠΕ Βάμου και το ΕΠΑΛ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στο πλαίσιο του Τοπικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ένας κήπος στο σχολείο μου».


Δεν υπάρχουν σχόλια: