Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Τα άσχημα κωλάδικα, άσχημα καίγονται.




Σε ένα μικρό, μα όμορφο και βολικό διαμέρισμα στην πολυκατοικία που είναι στη Λεωφόρο Συγγρού 101, ακριβώς απέναντι από την Πάντειο, έζησα πρόσφατα   μερικές από τις πιο σημαντικές ημέρες της ζωής μου. Σημαντικές και ταυτόχρονα κρίσιμες.   Στους ανθρώπους που είχα  πάντα  δίπλα μου, όλη αυτή την περίοδο, ως γερούς στυλοβάτες, είναι και η ιδιοκτήτρια αυτού του διαμερίσματος. Καλή της ώρα. Η οποία μου το είχε παραχωρήσει  για όσο διάστημα το χρειάστηκα. Ήταν στην πίσω πλευρά της πολυκατοικίας. Στον πρώτο όροφο.
Ακριβώς πάνω από ένα  στρηπτιτζάδικο.  Το «Lido». Κάθε βράδυ, μετά τις 10 ξεκίναγε η μουσική. Είχε, δεν είχε κόσμο. Ακουγόταν μέχρι απάνω, παρά την μόνωση. Τα Σαββατοκύριακα όταν έβαζαν την μουσική πιο δυνατά ήταν μαρτύριο. Ποτέ πριν τις 6 το πρωί δεν σταμάταγε. Κίνηση πολύ δεν είχε. Τακτικοί πελάτες Ρώσοι λεφτάδες. Γομάρια. Και κάτι εγχώριοι ντεληκανήδες , που ερχόντουσαν σκυφτοί, σαν να ντρεπόντουσαν. Σαν να μην ήθελαν να τους δουν.  Την απορία την είχα. Αφού δεν είχε κόσμο, πως δούλευε κάθε βράδυ. Πως επιβίωνε οικονομικά.
Διαμαρτυρίες από τους ενοίκους υπήρχαν πολλές. Δεν έφταναν όμως. Ούτε οι προσφυγές στην Αστυνομία  ούτε και στην Δικαιοσύνη. Το «δίκαιο του επιχειρηματία» ήταν ισχυρότερο. Και προκλητικότερο. Καθώς περιείχε και απειλές ενίοτε. Προς τους «ενοχλητικούς». Δια μέσου των  μπράβων που ήταν  ακροβολισμένοι στα πεζοδρόμια, μπροστά από την είσοδο.

Την Δευτέρα που μας πέρασε, άρπαξε φωτιά. Μία φωτιά που έβαλε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της «επιχείρησης», για να μην του την  πάρουν οι τοκογλύφοι για 600.000 Ευρώ. Πέταξε ένα αναμμένο στουπί,  χωρίς να υπολογίσει ότι βάζοντας φωτιά, θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Μετά παραδόθηκε μόνος του στην Αστυνομία. 


Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Ζημιές στην πολυκατοικία δεν υπήρξαν. Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση  και αποτελεσματική. Αν όμως   κάποιοι από τους ενοίκους έχαναν την ζωή τους, αν καιγόταν και η υπόλοιπη πολυκατοικία, ή μέρος της,  θα πλήρωναν όλοι αυτοί  οι ανεύθυνο-υπεύθυνοι που ανεχόντουσαν, με τον εύλογα κατανοητό γνωστό τρόπο,  αυτήν την επικίνδυνη και παράνομη συνύπαρξη, τόσο καιρό;


Δεν υπάρχουν σχόλια: