Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι.

Ήρθε από την κάτω γειτονιά. Ως κληρονόμος ενός μικρού αγροτεμαχίου. Περίπου μισού στρέμματος. Εκτός σχεδίου πόλεως. Σε γη χαρακτηρισμένη ως «αγροτική υψηλής παραγωγικότητας». Ο πατέρας του, πρώην τοπάρχης. Της πρώιμης «Αλλαγής».  Έτσι δεν δυσκολεύτηκε, να κτίσει μία μεζονέτα. Με μέσον φυσικά. Και  φυσικότατα νομιμοφανώς. Το μέσον του μία όψιμη «αρχόντισσα» της αυτοδιοίκησης του «εκσυγχρονισμού». Από αυτές που εκλέχτηκαν, ελέω μεγάλων σογιών. Και στην συνέχεια με μικρά και μεγάλα ρουσφέτια, αύξησαν τους ψήφους τους, κατά εκατοντάδες.   Με το πελατολόγιο τους αυξημένο κατά  πολύ, απέκτησαν και προίκα οραμάτων,  βεβαίως-βεβαίως.
Αφότου εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του, στην νεότευκτη μεζονέτα, άρχισε τις ….. γλύκες. Στην αρχήν  επιχείρησε να κλείσει τον αγροτικό δρόμο δίπλα από το σπίτι του.  Τεχνηέντως. Πετούσε σκουπίδια, χώματα, πέτρες, πρόκες και άλλα … ξεπερισεβούμενα της αρχοντιάς του. Δηλητηρίασε ένα σμάρι   περιστέρια που πήγαιναν και κάθιζαν στην ταράτσα του σπιτιού του.   Έβαλε ζάχαρη στην βενζίνα των μηχανημάτων ενός  γείτονα.   Καλό   μπουμπούκι και αυτός. Η παρουσίαση του  θα ακολουθήσει. Προσεχώς.
Φέτος έστησε άλλο πανηγύρι. Απαιτεί, με τσαμπουκαλένιο σκέρτσο και νάζι,   ώρες κοινής ησυχίας. Όποτε τον βολεύει. Ότι ώρα του έρχεται να κοιμηθεί, κατά την διάρκεια της ημέρας.  Τον ενοχλούν τα ραβδιστικά, τα αλυσοπρίονα, τα τρακτέρ, τα αγροτικά και οι φωνές των μαζοχτάδων, σε  μεγάλη απόσταση. Κάποιοι, ελάχιστοι, έχουν συμμορφωθεί. Κάποιοι άλλοι τον έχουν γειώσει. Λέγοντας του να φέρει το εκατό, για να δουν ποιος είναι ο παράνομος. Τέλος,  μερικοί θέλουν να τον φορτώσουν. Με ένα γερό μπερντάκι ξύλο. Να έχει να πορεύεται για τους χειμώνες της ζωής του….
Συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: