Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Βρε, που μας πάνε!

Τη προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ, φύσηξε αέρας. Δυνατός και παγωμένος. Αέρας ενός φυσιολογικού καιρού. Που άργησε λίγο να έρθει μα ήρθε. Έκανε αρκετές ζημιές. Ευτυχώς μικρές. Βοήθησε και η δυνατή βροχή ή το χιονόνερο. Έσπασαν μερικά κλαδιά, και κάποια από τα κηπευτικά ξάπλωσαν στο χώμα.


Όπως ο μαϊντανός

Η ραδίκα.

Και τα μαρούλια.
Όμως.

Ένας άλλος άνεμος, διαφορετικός χτύπησε στην αυλή του σπιτιού μου, εκείνο το βράδυ. Εκεί που έκοβε ο άλλος. Ένας επικίνδυνος αέρας, φαινόμενο του πολύ κακού μας καιρού. Δυνατός, ύπουλος και βρώμικος. Σήκωσε τα πανιά με τα οποία είχα σκεπάσει τις παραγγελίες, που έπρεπε να παραδώσω το Σάββατο πρωί - πρωί. Μεταξύ των παραγγελιών ήταν και το αγριοράδικο που θα έτρωγε ο Παπανδρέου και οι συνοδοί του στο ΜΑΪΧ, τη Κυριακή.
Αυτός λοιπόν ο αέρας, πήρε μαζί του διάφορα λαχανικά. Ραπανάκια, κρεμμύδια, ρόκα, μαϊντανό και το μισό άγριο ραδίκι! Η αξία τους; Περίπου 10 ευρώ.
Ευτυχώς δεν έβρεχε όταν το ανακάλυψα και ξεκίνησα έναν αγώνα ταχύτητας για να συμπληρώσω τα κλεμμένα πριν πιάσει να βρέχει και φυσικά να τα παραδώσω στην ώρα τους.
Σίγουρα αυτός ο αέρας ξεκίνησε κάπου από τη γειτονιά. Που δεν πεινά και δεν έχει ξένους.
Ευτυχώς υπάρχει τρόπος να πιαστεί.
Και θα τον κάνω … κοπανιστό!
Τον αέρα……



5 σχόλια:

kikop80 είπε...

Στο λαιμό να του κάτσει του.. αέρα ΠΑ.ΝΙΚΕ!
Έτσι του πρέπει!

Κατά τ' άλλα, καλημέρες!

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Γειά σου kikop80. Να του κάτσει και γερά. Ειδικά εκείνα τα μακρυά ραπανάκια, που μόνο ραπανάκια δεν ήταν....

kikop80 είπε...

XAXAXA!!!!
Έτσι!!!

ΝΑΠ.Σ. είπε...

Πως όμως είσαι σίγουρος πως θα πιαστεί; Μήπως έβαλες κάτι που όποιος το φάει, η γλώσσα του θα γίνει μπλε;
(βλέπε ο Αστεριξ στους Ολυμπιακούς αγώνες)

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Καλή ιδέα, αλλά να βάλω τί; Τα μαγικά φίλτρα μας ...τελειώσανε.
Είναι η 2η φορά, μέσα σε λίγες ημέρες αυτό που έγινε. Τη πρώτη φορά, βρήκα τις παραγγελίες πάλι ξεσκεπασμένες. Δεν έδωσα σημασία. Πήρα τα πράγματα και πήγα να τα παραδώσω χωρίς να δω αν λείπει κάτι. Δεν πήγε το μυαλό μου. Αυτοί που τα παρέλαβαν είδαν ότι οι ποσότητες σε κάποια από τα προϊόντα ήταν μισερές. Έλειπαν ελάχιστες ποσότητες. Τόσες που να νομίσω, ότι έκανα λάθος. Άνθρωπος είμαι. Ζήτησα συγνώμη και την επόμενη τα συμπλήρωσα. Επομένως; Αγαπά ο Θεός τον κλέφτη μα αγαπά και το νοικοκύρη. Η 3η φορά, αν υπάρξει, γιατί πήρα τα μέτρα μου πια, θα είναι και η κακή του μοίρα. Σε μιά από τις σελίδες σας θα τον φιλοξενήσετε. Να είσαι σίγουρος για αυτό Ναπολέοντα!