Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Μισερές δουλειές.

Το διαφημιστικό σποτάκι του Δήμου Χανίων, που προσπαθεί να προωθήσει την εφαρμογή «Δημότης  Χανίων», είναι ατυχέστατο. Στα όρια του γραφικού, προσπαθεί να μιμηθεί άλλες προηγηθείσες «πετυχημένες» καμπάνιες. Δεν ξέρω κατά πόσο , μερικές  τρισχαριτωμένες γιαγιάδες με τα «τατς σκρήν σμαρτ φόουνς» κινητά και ένας αφύσικα γλυκερός  Δήμαρχος, θα πείσουν τους πολίτες του Δήμου, για να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

 Το «όλον πακέτο» της 2ης παρουσίασης της εφαρμογής, την αδικεί. Και ίσως την  ακυρώνει. Δεν ξέρω αν οι 500 αιτήσεις –καταγγελίες μέχρι τώρα, από το καλοκαίρι που ξεκίνησε,  κρίνονται πολλές ή λίγες. Δεν μας είπαν σε τι αριθμό αντιστοιχούν οι «μερικές διεκπεραιωθείσες», οι ευρισκόμενες «σε εξέλιξη» ή εκείνες που «αναμένουν ανάθεση».

Η εφαρμογή είναι εύκολη στην χρήση της. Απλή.  Και θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλό εργαλείο,  βοήθημα, για  να δείξουμε οι παραέξω, αναφαίρετα και δικαιωματικά,   στους εκεί μέσα στον Δήμο, τι γίνετε στις γειτονιές μας. Έξω από τα σπίτια μας. Από μόνη της  δεν αρκεί, να βοηθήσει  τις υποστελεχωμένες , ενίοτε και με κακής ποιότητας υπαλλήλους, Δημοτικές Υπηρεσίες. Που εκ των πραγμάτων δεν (θα) είναι σε θέση  να ανταποκριθούν όσο θα έπρεπε. Ελάχιστα πράγματα θα μπορέσει να βελτιώσει. Ειδικά  με την καθαριότητα. Γιατί το να τρέχουν, μετρημένα σε αριθμό  ή αναρίθμητα συνεργεία να αναμαζώνουν ασθμαίνοντας σκουπίδια, δεν οδηγεί πουθενά.


Το πρόβλημα με τα σκουπίδια, είναι πολύπλοκο. Σύνθετο. Πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά. Εντελώς. Από εκεί που ξεκινά. Από τα σπίτια μας. Από τις επιχειρήσεις μας. Και όχι όταν φτάνει  έξω από τους τρισάθλιους , άπλυτους, παμπάλαιους και χωρίς καπάκια κάδους, πάνω στα πεζοδρόμια, στους δρόμους. Τρόποι υπάρχουν. Εφαρμόζονται κατά κόρον και συστηματικά από τους βελανιδοφάγους Ευρωπαίους, Ας τολμήσουμε να τους μιμηθούμε σε κάτι καλό. Και ωφέλιμο. Τουλάχιστον….

Δεν υπάρχουν σχόλια: