Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ.

Όποιος παρακολουθεί από τα ΜΜΕ την εξέγερση της νεολαίας αυτές τις μέρες, θα εντοπίσει ορισμένες λέξεις – κλειδιά στην περιγραφή της κατάστασης που διαμορφώνεται:
· Καταστροφές:
Δε συμφωνούμε με τις καταστροφές, οι οποίες όμως σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που συσσωρεύει οργή ιδιαίτερα στους νέους. Βλέπουν μπροστά τους ένα μέλλον θολό από το νέφος, την ανεργία και την εξάπλωση της φτώχειας, την αυθαιρεσία των ισχυρών της πολιτικής και της εξουσίας. Ακριβώς όπως και με τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, που η καταστροφή ήταν μείγμα ανικανότητας της κυβέρνησης της ΝΔ και αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής επιλογής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ να μην προστατευτούν τα δάση μας και οι περιοχές NATURA 2000 (σε ολόκληρη την Κρήτη λειτουργεί μόλις ένας φορέας διαχείρισης για την προστασία μιας τέτοιας περιοχής) για την εξυπηρέτηση ποικιλώνυμων οικονομικών συμφερόντων, τα οποία βλέπουμε ανάγλυφα και στην προσπάθεια μπλοκαρίσματος της μελέτης διαχείρισης και της προστασίας της περιοχής του Λαφονησιού, στις αλλεπάλληλες απόπειρες ξεπουλήματος του δάσους και των παραλιών των Αγίων Αποστόλων κ.ο.κ. Εκεί να δείτε καταστροφές που ετοιμάζουν τα γνωστά – άγνωστα οικονομικά συμφέροντα που τρέφονται από την καταστροφή της φύσης/
· Λεηλασίες: Είδαμε και εικόνες λεηλασίας καταστημάτων από εξαθλιωμένους μετανάστες και κουκουλοφόρους. Όμως όπως ακριβώς καταδικάζουμε αυτές τις λεηλασίες, θα έπρεπε να καταδικάζουμε και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, το ξεπούλημα του ΟΤΕ σε γερμανική εταιρεία, των λιμανιών στους Κινέζους, της Ολυμπιακής σε ιδιώτες, των οικοπέδων που προορίζονταν για ακτήμονες σε καλογέρους του Βατοπεδίου και συνεργαζόμενους με αυτούς επιχειρηματίες που χτίζουν βίλες και μεζονέτες. Για τη λεηλασία των καταστημάτων είδαμε συλλήψεις. Για τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου θα δούμε καμία; Θυμίζουμε ότι για τη διαβόητη υπόθεση του Βατοπεδίου, ουδείς έχει συλληφθεί ακόμη. Παράλληλα, στο Λασίθι επιχειρείται η λεηλασία του νερού και των άλλων φυσικών πόρων περιοχής 26.000 στρεμμάτων που διεκδίκησε η Μονή Τοπλού και την παραδίδει σε ξένη εταιρεία για να φτιαχτούν γήπεδα γκολφ, πισίνες, τουριστικά χωριά κλπ, με άμεση συνέπεια να στερηθούν το νερό πρώτα οι αγρότες κι ύστερα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που ήδη απειλείται με ερημοποίηση. Αυτές κι αν είναι λεηλασίες!
· Ατιμωρησία των ενόχων: Αυτοί που τα σπάνε τις μέρες αυτές αντλούν τη «νομιμοποίησή» τους στα μάτια της νεολαίας και πολλών άλλων, ακριβώς από την ατιμωρησία των ενόχων για τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας από καλογέρους, επιχειρηματίες και διεφθαρμένους πολιτικούς, από την ατιμωρησία των ενόχων όπως στην περίπτωση των αστυνομικών της «ζαρντινιέρας», της απαγωγής Πακιστανών κ.ο.κ. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η επισήμανση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη είναι πλήγμα στο κράτος δικαίου.
· Ανασφάλεια των πολιτών: Φυσικά όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες, οι οποίοι όμως βιώνουν ήδη εδώ και χρόνια την υποχώρηση του όποιου κοινωνικού κράτους υπήρχε. Η μεγαλύτερη ανασφάλεια προκύπτει από το μέλλον του ωρομίσθιου των 600 ευρώ που προσφέρει η σημερινή κυβέρνηση κι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, για την οποία μάλιστα θέση θα πρέπει να παρακαλάς τους κομματάρχες του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, και θα είσαι ανά πάσα στιγμή αναλώσιμος, μιας και δεν πρόκειται για μόνιμη θέση. Αν συμπληρώσει κανείς και τη γενικότερη ανασφάλεια από την έλλειψη δομών δημόσιας υγείας, τη γενίκευση της ανασφάλιστης εργασίας, την επερχόμενη κλιματική αλλαγή, το οξυγόνο, τους χώρους πρασίνου και τους ελεύθερους χώρους που εξαφανίζονται στις πόλεις που φτιάχνουμε για τα παιδιά μας, την απειλή των πυρηνικών και της εμπλοκής μας σε πολέμους ανά τον κόσμο, το άγνωστο μέλλον με την εισαγωγή στη διατροφή μας μεταλλαγμένων τροφών για χάρη κάποιων πολυεθνικών, τότε ιδού η κοινωνία της γενικευμένης ανασφάλειας.
Η νεολαία δίκαια οργίζεται (και δεν είναι μόνο αυτή οργισμένη σήμερα), όταν βλέπει μια κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση που βρίσκουν 28 δισεκατομμύρια για να προσφέρουν στις τράπεζες και την ίδια στιγμή προσφέρουν άθλια σχολεία, καμένα δάση, ξεπούλημα όλ=E

Δεν υπάρχουν σχόλια: