Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Το καφενείο "τα ωραία Χανιά"



Δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή των επικεφαλής Κρητών αγροτών, για τη πραγματοποίηση της σύσκεψης με τον κ. Χατζηγάκη. Τι είδους σύσκεψη θα είναι, όταν συμμετέχουν σε αυτή 100-200-300 άνθρωποι. Οι περισσότεροι άσχετοι. Κομματικά στελέχη όμως. Που θα θέλουν να μιλήσουν όλοι. Ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Το σχετικό και το άσχετο.
Παράδειγμα;
Στη τελευταία σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο και που αποχώρησαν οι αγρότες και κάποιοι βουλευτές, ήταν παρών και ο Δήμαρχος Χανίων. Σαν Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Χανίων. Όταν τα ΜΑΤ χτυπούσαν στο Πειραιά τους αγρότες, όλοι οι δήμοι των Χανίων έκλεισαν συμπαραστεκόμενοι στους αγρότες. Εκτός από το Δήμο Χανίων. Γιατί ο Δήμος Χανίων έχει χαρακτηριστεί από το Δήμαρχο του «αστικός». Εξ ου και η συνεχής, χρόνια υποβάθμιση των Δημοτικών Σφαγείων.
Στη «σύσκεψη», μόνο λύσεις δεν θα δοθούν για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Ο κ. Χατζηγάκης, θα πει αυτά που θέλει και θα κάνει αυτά που επίσης θέλει. Που μπορεί και να είναι άσχετα μεταξύ τους. Τουτέστιν, ο μόνος που θα επωφεληθεί θα είναι ο Υπουργός και αυτό επικοινωνιακά.
Και στο τέλος, το απόλυτο τίποτα.
Ξανά στα ίδια και ακόμα χειρότερα.
Από εκεί και πέρα …
Έστω ότι γίνεται αυτή η σύσκεψη.
Γιατί να μην συμμετέχει και ο κος Μαρκογιαννάκης , από την στιγμή που θα συμμετέχουν και άλλοι βουλευτές; Βουλευτής των Χανίων είναι και έχει κάθε δικαίωμα να συμμετέχει. Εξ άλλου έχει κατά καιρούς εκφράσει τις απόψεις του, επί θεμάτων όπως, την υποστήριξη του στους αεροψεκασμούς καταπολέμησης του δάκου (επί υπουργίας Δρυ) ή για τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Χανίων ακόμα και για την αντίθεση του στην ανάπτυξη της Βιολογικής Γεωργίας.
Καλό θα είναι οι λεονταρισμοί εις βάρος του κ. Μαρκογιαννάκη να σταματήσουν. Και να δεχτούν τη παρουσία του. Προσθέτοντας στα αιτήματα τους ακόμα άλλο ένα. Αυτό που τον αφορά άμεσα ως αναπληρωτή Υπουργό.
Την αποκατάσταση της νομιμότητας και της τάξης στην ύπαιθρο των Χανίων.
Με κάθε τρόπο.
Άμεσα.
Γιατί…
Μέχρι πριν από λίγο καιρό είχαμε κρούσματα κοπής ελαιώνων, ψεκασμούς αμπελώνων με γνωστό ζιζανιοκτόνο, καταστροφή περιφράξεων και αρδευτικών συστημάτων, πυρκαγιές σε αγροικίες, ανατινάξεις αντλιοστασίων και αυτοκινήτων, κλοπές αγροτικών μηχανημάτων, ελαιολάδων, ελαιοκάρπων, χύσιμο τόνων κρασιού από αποθήκες.
Από τους γνωστούς άγνωστους τραμπούκους.
Ένα κακό σπυρί που έσπασε πια και πέρα από τη βρώμα, κακοφορμίζει και γίνεται γάγγραινα.
Νέοι άνθρωποι της υπαίθρου, φιλήσυχοι, άρχισαν να χάνουν τις ζωές τους.
Άδικα.
Από «σαλταρισμένους» και «φαμίλιες» που όλα θέλουν να τα κάνουν δικά τους.
Με κάθε τρόπο.
Και με περίσσιο θράσος.
Γιατί ξέρουν ότι είναι καλοί πελάτες.
Πολιτικοί πελάτες.
Του ρουσφετιού και της ασυλίας.
Είναι πια καιρός να δούμε τη τραγική πραγματικότητα ως έχει.
Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Μακριά από κομματικά παιχνίδια και συντεχνιακές σκοπιμότητες.
Στη πράξη.
Και όχι στα λόγια.
Πριν χαθούν και άλλες ζωές.
Πριν να είναι πολύ αργά……

Δεν υπάρχουν σχόλια: