Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

Κλωσσουδάκια*.







Είναι μία ντόπια και πολύ παλιά ποικιλία ατζουριού.



Τη κληρονόμησα από το πατέρα μου και τη διατηρώ, καλλιεργώντας την κάθε χρόνο.
Δεν έχει καμία σχέση, ως προς τη γεύση, με τα γνωστά λοιπά "ξυλάγγουρα".



Είναι δροσερό, τρυφερό, μυρωδάτο και πολύ νόστιμο!
Μπαίνει στις σαλάτες, μαζί με ντομάτα και γλιστρίδα.
Γίνεται όμως και μόνο του σαλάτα.
Κομμένο σε 4 μακρόστενες φέτες, με λίγο αλάτι, είναι άριστο συνοδευτικό ούζου…

(*ονομάζονται έτσι, λόγω του μικρού μεγέθους τους, αλλά και γιατί οι ατζουριές τα παράγουν μαζεμένα.)






Θα τα βρείτε στα καταστήματα του Συνεταιρισμού "γαία" και στο ... κήπο μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: