Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Για να μην τρώμε τη σοκολάτα και μας τρώνε οι τύψεις.

Συνήθως, όταν διαλέγομε μία σοκολάτα, αυτά που μας ενδιαφέρουν είναι η μάρκα , η τιμή ,  αν είναι υγείας, γάλακτος, αν έχει φουντούκια ή αμύγδαλα ή κάποιο λικέρ, πόσες θερμίδες έχει, τι ενέργεια μας προσφέρει, αν έχει λεκεθίνη σόγιας, αν είναι ελληνική ή ξένη, αν είναι βιολογική ή όχι. Αυτό  που ξεχνάμε ή δεν γνωρίζουμε, ότι πρέπει να γνωρίζουμε, είναι και η χώρα προέλευσης του κακάο, που έχει χρησιμοποιηθεί για τη παρασκευή της. Αυτό θα έπρεπε να μας απασχολεί πρώτα. Γιατί;

Για διαβάστε εδώ, από τη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία το άρθρο της Γεωργίας Λινάρδου.

Δείτε και αυτά τα βίντεο που έψαξα και βρήκα.




Ομολογώ. 
Μου αρέσουν οι σοκολάτες. 
Σοκολάτα να είναι, φουντούκια να μην έχει και δεν θα μείνει ψίχουλο!
Κάτι είχε πάρει το αυτί μου, κάτι είχα διαβάσει, μα δεν περίμενα να είναι τόσο άσχημη η κατάσταση.
 Έκανα λοιπόν μία μικρή πρόχειρη έρευνα. Στις βιολογικές σοκολάτες. 
 Ελληνικές και εισαγωγής. 

Σε όλες αναφέρεται ότι το κακάο είναι «προϊόν βιολογικής γεωργίας». Σε καμία δεν αναφέρεται η χώρα προέλευσης του. 

Και μόνο σε μία υπάρχει το σήμα του «Δίκαιου Εμπορίου». 
Για να μην συνεχιστεί λοιπόν το άδικο, προτιμάμε σοκολάτες του  "Δίκαιου Εμπορίου".
Αν είναι και βιολογικές ακόμα καλύτερα!

1 σχόλιο:

kikop80 είπε...

Σωστός!!!
Πολύ καλά τα λες!
Πρέπει επιτέλους να μάθουμε τι είναι αυτά που τρώμε από που και πως!

Καλησπέρες!