Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Η πεπατημένη, πολλαπλώς, ατραπός των παλικαριών.Σε λίγους μήνες οι υπάρχοντες κυβερνώντες,  οι διάφοροι σχετικοί ιθύνοντες και οι παπαγαλίζοντες μεγαλοκονδυλοφόροι τους, θα  βγουν και θα πανηγυρίζουν. Για τη σημαντικότατη μείωση των απανταχού της Ελλάδος ενοικίων. Σε καταστήματα, διαμερίσματα κατοικίες, μεζονέτες, γκαρσονιέρες κλπ.
Τι συμβαίνει πραγματικά;
Πάρτε ένα παράδειγμα,  και θα καταλάβετε, τι θέλω να πω….
Είσαι ενοικιαστής. Σε οποιοδήποτε χώρο. Πλήρωνες προ κρίσεως 500 Ευρώ το μήνα. Ας πούμε.  Με τη κρίση, κατάφερες και το κατέβασες στα 400. Παρόλα αυτά ζορίζεσαι. Χρωστάς 2, 3 άντε 4 ενοίκια. Μπορεί και παραπάνω.
Μία των ημερών, σου έρχεται ο ιδιοκτήτης. Μία τρομάρα τη παίρνεις. Άδικα. Γιατί σου προτείνει, από μόνος του,    τη περαιτέρω μείωση του ενοικίου. Στο κατεβάζει στα 250 Ευρώ. Με μία προϋπόθεση. Η απόδειξη που θα σου κόβει, να είναι για 150 Ευρώ. Χωρίς να το σκεφτείς, λες ένα μεγάλο, ανακουφιστικότατο «ναι».
Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τη πώληση διάφορων προϊόντων. Ή με τη παροχή υπηρεσιών. Ειδικά των ιδιωτικών γιατρών. Με απόδειξη τόσο. Χωρίς απόδειξη μείον τόσο. 


Ποιοι θα είναι οι χαμένοι και ποιοι οι κερδισμένοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: