Υλικά.
Ξεχωριστά βεβαίως.
Όλα από ένα κιλό.
Σκόρδο.
Κρεμμύδι.
Τσουκνίδα.
Φτέρη.
Πολυκόμπι.
Τα τεμαχίζουμε.
Κοινώς τα κόβουμε σε κομμάτια.
Και τα βάζουμε σε ένα δοχείο που έχει μέσα 5 κιλά νερό.
Τα ανακατεύουμε κάθε ημέρα.
Μετά από 8 έως 10 ημέρες
σουρώνουμε
και το ζουμί μας είναι έτοιμο.
Για ριζοπότισμα ή ψέκασμα
θέλει αραίωμα.
Ένα κιλό ζουμί σε 10 κιλά νερό.
Σε κάθε χρήση
χρειάζεται αντοχή ή μάσκα.
Για τις μυρωδιές.
Ειδικά του σκόρδου….
Στα πρώτα χρόνια της … καριέρας μου.
Ως βιοκαλλιεργητής.
Άκουσα και αυτό:
«Με τα ζουμιά που κάνετε
και ειδικά από το
κρεμμύδι,
θα δηλητηριάσετε τον κόσμο.
Το ξέρεις ότι από το κρεμμύδι
έβγαλαν το κώνειο
που πότισαν το Σωκράτη;»
Ήταν επιστήμονας ο άνθρωπος.
Γεωπόνος.
Στη Διεύθυνση Γεωργίας.
Υπεύθυνος για τη Βιολογική Γεωργία.
Η …. αναυδείαση ακόμα μου έχει μείνει!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου