Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Σταμναγκάθι: Γλυκό του κουταλιού. (Συνταγή)




Υλικά:

Σταμναγκάθι 1 κιλό.

Ζάχαρη 0,5 κιλό

Νερό: για ξέβρασμα 1 λίτρο και για το σιρόπι 0,5 κιλό.

Αλάτι ελάχιστο.

Ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι  με τη ζάχαρη,  το χυμό του λεμονιού  και το νερό . Λίγο πριν δέσει βάζουμε ξεχωριστά να βράσει  το ένα λίτρο νερό με το αλάτι. Μόλις κοχλάσει το νερό ρίχνουμε το σταμναγκάθι και το αφήνουμε τόσα λεπτά  όσο χρειάζεται για μην χάσει το πράσινο χρώμα του. Όχι πάντως πάνω από 5 λεπτά. Εξαρτάται από τη δύναμη της φωτιάς. Σουρώνουμε και έτσι όπως είναι ζεστό, το ρίχνουμε στο σιρόπι και το αφήνουμε  μέχρι να δέσει.

Καλή επιτυχία.
Για περισσότερες λεπτομέρειες κάντε κλικ  εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: