Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Κι όπως έκλαιγε το τέλι.....





Σύμφωνα με το περιοδικό «ΔΗΜΗΤΡΑ» που εκδίδει ο Ελληνικός Οργανισμός Δήμητρα, ο Πρόεδρος και ο  Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, συναντήθηκαν πρόσφατα, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Αρναουτάκη, και την Αντιπεριφερειάρχη  κ. Βρέντζου. Η συνάντηση έγινε που αλλού, στο Ηράκλειο. Συζήτησαν θέματα συνεργασίας στην αγροτική έρευνα και  κατάρτισης –ενημέρωσης των Κρητών αγροτών. Με το πέρας των συνομιλιών κατέληξαν στην υπογραφή «Μνημονίου Συνεργασίας». 


Η συνεργασία αυτή προβλέπει, την από κοινού αξιοποίηση της έκτασης και των εγκαταστάσεων, κατόπιν μελέτης,  της Γεωργικής Σχολής και του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Μεσσαράς.  
Μόνο! Η   Κρήτη ξεκινά από το Ηράκλειο, τελειώνει στη Μεσσαρά,  Κρήτες αγρότες υπάρχουν μόνο στη Μεσσαρά και  επομένως μέχρι εκεί φτάνουν οι αρμοδιότητες του κ. Αρναουτάκη.




Εν τω μεταξύ, τα κτίρια του πρώην ΚΕΓΕ, στα Χανιά, που είναι στο ΜΑΙΧ, δίπλα στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, μένουν ερμητικά κλειστά, και σκανδαλωδώς αναξιοποίητα.  Παρά το γεγονός ότι πριν από λίγα χρόνια  ανακαινίστηκαν για να χρησιμοποιηθούν στη πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Χανιωτών αγροτών. Ποιος θα νοιαστεί. Ο Αποστόλης; Σιγά! Ούτε οι ίδιοι Χανιώτες αγρότες δεν ενδιαφέρονται….

Δεν υπάρχουν σχόλια: