Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ποτέ δεν είναι αργά.



Πολύ φασαρία γίνεται από χθες , σχετικά με την καθαριότητα στον Δήμο. Όλοι οι πρώην που δεν είναι άμοιροι ευθυνών, τα έβαλαν με τη νέα Αντιδήμαρχο επί της καθαριότητας. Λες και της την είχαν στημένη. Για δικούς τους λόγους, εν όψει των νέων Αυτοδιοικητικών ατραπών που σχεδιάζουν.
Δυσανασχετεί η κ. Σαρικάκη – Αποστολάκη. Διαμαρτύρεται,  παραδεχόμενη εμμέσως και κουτοπόνηρα άθελα της,  την πραγματικότητα ως έχει. Λέγοντας ότι ο κακόβουλος και κακοπροαίρετος φωτογραφικός φακός, δημοσιογράφων, δημοσιογραφούντων και δημοσιολογούντων, «πιάνει» μόνο τα βρώμικα σημεία.
Αν ήμουν σοβαρός, θα της πρότεινα  ένα παιχνίδι. Να μας  λέει που είναι καθαρά και εμείς να της απαντάμε που είναι βρώμικα. Για να δούμε ποιός θα βγει νικητής. Η αρχοντιά ή η γρουσουζιά.
Αν θέλει να γραφτεί στην ιστορία των Χανίων ως πετυχημένη, μετά από 18 χρόνια παρουσίας της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ας ξεκινήσει από τα αυτονόητα.
Την εφαρμογή, από πλευράς του Δήμου,  του νέου  Κώδικα Καθαριότητας. Τον οποίο έφερε και πέρασε κατά πλειοψηφία, πριν από δύο χρόνια,  από το Δημοτικό Συμβούλιο,  η δημοτική παράταξη στην οποία ανήκει.  
Η υλοποίηση των υποχρεώσεων του Δήμου, βάσει αυτού του Κανονισμού ας ξεκινήσει από τη γειτονιά της, το Κόκκινο Μετόχι. Όπου για χρόνια, από τη δεκαετία του 80, κανείς δεν τολμά, δεν μπορεί, δεν θέλει, δεν είναι ικανός,  να βάλει μία τάξη.
Δείτε τις φωτογραφίες.


Κάδοι, δύο,  από την Πολιουδάκειο  εποχή. Ο  κάδος της  ανακύκλωσης,  τοποθετήθηκε εκεί πρόσφατα, μάλλον κατά παραγγελία.


Ο ένας χωρίς καπάκι.


Ο άλλος με καπάκι, αλλά δεμένο από τους εργαζόμενους των απορριμματοφόρων,  με χοντρό σύρμα, για να είναι συνέχεια ανοιχτός.
Εξυπηρετούν τις ανάγκες 50, περίπου οικογενειών, που κατοικούν σε τμήμα αρκετά μεγάλο της Σοφ. Βενιζέλου, της Κόκκινου Μετοχιού, της «Καραδημήτρη» και μιας μικρής αδιέξοδης και ανώνυμης οδού, όπου, κατοικεί και ένας εκ των προϊσταμένων καθαριότητας του Δήμου.


Τα τελευταίο διάστημα όχι μόνο δεν πλένονται, μα και δεν αδειάζουν κάθε ημέρα.
Παρά το γεγονός ότι πολύ συχνά υπάρχουν νεκρά ζώα, πεταμένα στη κυριολεξία χύμα μέσα στους κάδους.



Είναι τοποθετημένοι,  σε τέτοιο σημείο, που όσοι βγαίνουν στη Σοφοκλή Βενιζέλου με αυτοκίνητο, από την οδό Κόκκινου Μετοχιού, δεν έχουν ορατότητα, από αριστερά τους.  
Πόσες παραβάσεις, από πλευράς υπηρεσιών του Δήμου,  υπάρχουν μόνο σε μία γωνία;
Ας απαντήσει η κ. Αντιδήμαρχος με πράξεις. Όχι με λόγια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: