Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Άξια να είναι τα ... αλυσοπρίονα τους!











Χθές το βράδυ, έλαβα αυτή τη καταγγελία από την Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων:







ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ


Τ.Θ. 215 - ΧΑΝΙΑ 73100 - ΤΗΛ.- FAX.: 2821020075
E-mail: ecohania@otenet.gr, web site: www. ecocrete.gr

Χανιά 19-1-2009
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΥΚΑΛΥΠΤΩΝ ΣΤΑ ΠΟΤΙΣΤΗΡΙΑ

Κάτοικοι της περιοχής μας κατήγγειλαν πως στο Δημοτικό Σχολείο στα Ποτιστήρια το Σαββατοκύριακο άρχισαν να κόβουν μεγάλους ευκαλύπτους. Η «επιχείρηση» αυτή γίνεται χωρίς καμία άδεια, με την κάλυψη του Δήμου Θερίσσου, γιατί κάποιοι θεώρησαν πως οι ευκάλυπτοι «ενοχλούν». Έκαναν καταγγελία στην αστυνομία και στη Δνση Δασών, όμως –όπως μας είπαν- στη Δνση Δασών προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα και δεν έδειξαν διάθεση να κάνουν κάτι.
Καταγγέλλουμε το γεγονός της κοπής των δέντρων, ζητάμε να σταματήσει άμεσα η καταστροφή και οι υπηρεσίες να κάνουν το καθήκον τους προς την πλευρά της προστασίας του περιβάλλοντος. Στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες.




Επειδή σήμερα το πρωί, είχα δουλειά εκεί κοντά, πέρασα επίτηδες και τράβηξα αυτές τις φωτογραφίες.


Οι οποίες, ήδη έχουν σταλθεί στην Οικολογική Πρωτοβουλία.


Ελπίζω να τους φανούν χρήσιμες....


Οι ευκάλυπτοι, εκεί που είναι, είναι σε μία παιδική χαρά, ακριβώς απέναντι από το Δημοτικό σχολείο. Που δεν κινδυνεύει, επειδή η απόσταση είναι πολύ μεγάλη. Άλλο οίκημα δεν υπάρχει, εκτός από ένα πολύ παλαιό κτίσμα στη κάτω μεριά. Τα δε καλώδια της ΔΕΗ που φαίνονται, είναι αρκετά μακρυά και αυτά. Από τον τρόπο που έχουν κόψει τα δέντρα, φαίνεται ακόμα και στον πιο άσχετο, ότι δεν είναι κλάδεμα, αλλά ... "κλάδεμα" !


Κανονικό.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: