Τετάρτη 22 Απριλίου 2009


Προς: Όλους τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων του Νομού Χανίων

Αγαπητοί συνάδελφοι Βιοκαλλιεργητές, βιοκτηνοτρόφοι και βιομελισσοκόμοι,
Χριστός Ανέστη.

Όλα τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Νομού Χανίων σας ευχαριστούμε για την ψήφο εμπιστοσύνης σας και δηλώνουμε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προωθήσουμε τους σκοπούς του καταστατικού μας, να αναδείξουμε συλλογικούς στόχους και προβληματισμούς αλλά να δραστηριοποιηθούμε συλλογικά για να αντεπεξέλθουμε της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε.

Τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα έχουν θέση στην Ελληνική αγορά αλλά θα πρέπει να την διεκδικήσουμε δυναμικά. Χρειάζεται να δείξουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να προωθήσουμε τα συμφέροντα μας. Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται να δείξουμε ότι υπάρχουμε ως ενεργός σύλλογος. Όλα τα μέλη είναι απαραίτητα και δεν περισσεύει κανένας για αυτό τον αγώνα επαγγελματικής επιβίωσης.

Η έκθεση με τίτλο « ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» θα πραγματοποιηθεί στο Φάληρο ( στάδιο TAE KWO DO) από 14 έως 17 Μαΐου και ο σύλλογος πρέπει να έχει εκεί παρουσία. Θεωρούμε ότι είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους μικρούς ιδιαίτερα παραγωγούς βιολογικών προϊόντων να προβάλουν τα προϊόντα τους (φυτικά και ζωικά τυποποιημένα ή όχι) και να έλθουν σε επαφή με το Αθηναϊκό / Ελληνικό οργανωμένο εμπόριο τροφίμων. Είναι επίσης η ευκαιρία να ενεργοποιηθούν και να συσπειρωθούν τα μέλη τα οποία θεωρούν ότι με την συμμετοχή τους θα κάνουν την διαφορά για τα προϊόντα και το εισόδημά τους.

Στην έκθεση αυτή προγραμματίζονται συναντήσεις με αγοραστές αλυσίδων καταστημάτων υγιεινών τροφών / βιολογικών. Αγοραστές αλυσίδων πολυκαταστημάτων που θέλουν βιολογικά προϊόντα κάτω από την δική τους ετικέτα και συντονιστές προμηθειών από συλλόγους και συνεταιρισμούς καταναλωτών από όλη την Ελλάδα που θέλουν βιολογικά προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό.

Υπάρχει πραγματική ζήτηση για βιολογικά ποιοτικά σε προσιτή τιμή από την Ελληνική αγορά.
- Στόχος μας είναι (όπου είναι δυνατόν) να δραστηριοποιήσουμε μέλη μας πιστοποιημένους τυποποιητές να τυποποιήσουν επωνύμως όλα τα βιολογικά προϊόντα των μελών μας.
- Στόχος μας είναι να δείξουμε στους μεγάλους διακινητές ότι τα μέλη μας συλλογικά έχουν την ποιότητα την ποσότητα αλλά και την ικανότητα να καλύψουν τις παραγγελίες τους από χρόνο σε χρόνο και όχι απλώς να ξεπουλήσουν ευκαιριακά.
- Στόχος μας είναι τα μέλη μας, να πλησιάσουν και τον καταναλωτή μέσω των συλλόγων τους και να τους προσφέρουν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα απευθείας από το χωράφι στο πιάτο τους χωρίς ενδιάμεσες επιβαρύνσεις.
Για να έχουμε μια πραγματική εικόνα του συλλόγου μας, της ενεργητικότητας του, και της συλλογικής διαπραγματευτικής μας θέσης χρειάζεται κάθε μέλος που επιθυμεί να συμμετέχει στις δράσεις αυτές, να δηλώσει (άμεσα) την συμμετοχή του. Να δηλώσει επίσης και την ετήσια παραγωγική δυναμικότητα του. (ποιοτική και ποσοτική περιγραφή των προϊόντων του - τυποποιημένων ή όχι - διαθέσιμα προς άμεση πώληση). Δείγματα και φωτογραφικό υλικό αν υπάρχουν θα βοηθήσουν. Όλα τα μέλη αλλά και άλλοι πιστοποιημένοι βιο παραγωγοί καλλιεργητές που θέλουν να γίνουν μέλη και να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Αντώνη Γιαννακάκη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου και να δηλώνουν συμμετοχή έως το βράδυ της Πέμπτης 23-4-2009 τηλ: 2824031763 και 6932356925. Κόστος συμμετοχής 100 Ευρώ.

Με τις καλύτερες ευχές μας, Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: