Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Φτιάξτε απλά και εύκολα τις δικές σας Παστές ελιές!


Βασική προϋπόθεση οι ελιές που θα χρησιμοποιήσετε, πρέπει να είναι ώριμες (μπλάβες στο χρώμα) και να μην έχουν τσιμπήματα από δάκο.

Αφού τις πλύνετε , τις αφήνετε να στεγνώσουν. Κατόπιν τις τοποθετείτε σε ένα βάζο, σε στρώσεις – στρώσεις με χοντρό αλάτι θάλασσας.
Η αναλογία είναι περίπου 3 μέρη ελιές, 1 μέρος αλάτι.
Μόλις αρχίσουν οι ελιές να «ψήνονται» από το αλάτι, θα κατεβάσουν υγρά, τα οποία θα πρέπει να τα βγάλετε, ανακατεύοντας ταυτόχρονα τις ελιές για να «ψηθούν» ομοιόμορφα.
Σε λιγότερο από ένα μήνα θα είναι έτοιμες!
Βγάζετε όσες θέλετε, τις βάζετε στο νερό για να φύγει το αλάτι (όσο πιο πολύ μουλιάσουν, τόσο λιγότερο αλμυρές θα είναι), και…
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Υ.Γ: Για να μην σας "νταγκιέψουν", καλό θα είναι το βάζο να μην το βλέπει πολύ φως.

1 σχόλιο:

kikop80 είπε...

Εμείς έχουμε ένα δεντράκι, αλλά βγάζει στις καλές του 2-3 βάζα!
Και είναι και ψωμομένες με μικρό κουκούτσι και είναι φανταστικές!!!!