Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Είναι «λίγοι», πολύ «λίγοι» και μικροί.



Με τις βλάβες του ΟΤΕ, στην ευρύτερη περιοχή της Οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, εξ αιτίας των έργων, έμειναν και εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς τηλέφωνο, αρκετοί ηλικιωμένοι που μένουν μόνοι τους και δεκάδες ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.
Ο ΟΤΕ, από τις πρώτες αιτήσεις για επιδιόρθωση των βλαβών το γνώριζε. Δεν έκανε όμως κάτι για την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων. Που στο κάτω-κάτω πελάτες του ήταν. Και επειδή τους είδε και τους αντιμετώπισε μόνο σαν πελάτες, έστειλε τους λογαριασμούς με χρεωμένο το πάγιο!
Και στο Δήμο, αφού το έμαθαν, δεν έκαναν κάτι.  Ή μάλλον έκαναν. Τη πάπια!
Και όμως….


Ο ΟΤΕ στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης, θα μπορούσε  με τη βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και εφόσον γνώριζαν από την αρχή, ότι η διακοπή θα είναι πολύμηνη, να παρέχει δωρεάν καρτοκινητά, ειδικά για ηλικιωμένους και αρρώστους. Το κόστος δεν θα ήταν τεράστιο, αφού η κάθε συσκευή  κοστίζει με μία κάρτα, μόλις 50 Ευρώ.
Το έργο θα τελειώσει. Όποτε τελειώσει.  Πρέπει να το χαρούν και αυτοί οι άνθρωποι. Όσοι καταφέρουν και «φτάσουν». Για να μπορέσουν να κρίνουν, τόσο αυτοί, όσο και οι συγγενείς τους, αν αξίζει να ψηφίσουν αυτούς που το εμπνεύστηκαν και αυτούς που το έκαναν πράξη.
Ακόμα και με ή χωρίς εσοχές για τους κάδους των σκουπιδιών, εκεί που θα έπρεπε και όχι εκεί που βολεύει.
Θα μου πείτε, ψύλλους στα άχυρα ψάχνεις.
Στα χρόνια της φτήνιας και των εκπτώσεων. ……

Δεν υπάρχουν σχόλια: