Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Η αλήθεια γυμνή: Μέρος Δεύτερο.





Συνέβη πριν από ένα χρόνο περίπου. Στη πλαγιά του λόφου, που περιβάλει τη παραλία της Μαχαιρίδας. Από τη βόρεια μεριά.  Ανάμεσα στα σκίνα, τα ρείκια, τα θυμάρια και τους ασπάλαθους. Φύτρωσαν σιδερολοστοί. Πάσσαλοι. Κοινώς «στραλίκια».


Από τη κορυφή.


Μέχρι τη παραλία. Στα βράχια. Εκεί που σκάει το κύμα. Δίπλα στο κρίτταμο και το θαλασσινό σταμναγκάθι.
Για αυτό ευθύνεται ο διαχρονικός , βαρύς χειμώνας. Και τα …κατραπακώδη καρεκλοπόδαρα που ρίχνει.
Παρόμοιο θαύμα, συνέβη και παλαιότερα. Τη δεκαετία του ’80. Στην ανατολική πλευρά της παραλίας. Μόνο που ως θαύμα, ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό. Είχε περισσότερα εφέ. Και τότε το τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο, είχε απαγορεύσει την παρουσία των πιστών του γυμνισμού. Κάποιοι άλλοι πιστοί, παραδόπιστοι, γέμισαν τη παραλία, τα βράχια, με θειάφι, σπασμένα γυαλιά, ξερές ασπαλαθότσιτες και άφησαν να τριγυρνούν στη περιοχή, ελεύθερα κάτι θηριώδη άγρια λυκόσκυλα.
Οι κολυμβητές, αραίωσαν. Οι πάσσαλοι θέριεψαν. Άνθισαν περιφράξεις.


 Ο καρπός τους έγινε ξενοδοχεία και πολυτελείς βίλες.
Τα χρόνια πέρασαν Η παραλία καθαρίστηκε. Ξαναγέμισε κόσμο. Ορισμένες φορές, παραπάνω από ότι χωρούσε. Ελέω διαδικτύου.

Από ότι φαίνεται η ιστορία θα επαναληφθεί. Νομίμως, νομιμοφανώς ή αυθαιρέτως. Όπως θέλουν. Ότι θέλουν. Έτσι. Εντελώς απρογραμμάτιστα. Αλλά με ειδικό σκοπό. Καιροσκοπικό μεν, «αναπτυξιακό» δε. Με τους εκλεγμένους θεματοφύλακες να κάνουν πως δεν βλέπουν. Ή να εκτελούν διατεταγμένες υπηρεσίες.  Προς όφελος των καλών τους, διαχρονικών ψηφοφόρων. Εις βάρος της κοινωνικού συνόλου.
Οι κακοί είναι οι «ξεβράκωτοι».
Αυτοί φταίνε για όλα.
Πάντα…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νίκο καλημέρα. Το σχόλιο σου όπως πάντα πετυχημένο και γεμάτο ειρωνία προς όλους αυτούς τους γελοίους που προσπαθούν να οικοιοποιηθούν εκτάσεις που δεν τους ανήκουν, λειτουργώντας σαν μεγαλοτσιφλικάδες. Η υποκρισία και ο μικροαστισμός βρήκαν εδώ γόνιμο έδαφος να ανθίσουν...Η προστασία των ηθών των πατριδοκάπηλων είναι χρόνια τώρα η δικαιολογία για να πετύχουν τους άθλιους σκοπούς τους. Δυστυχώς δεν μπορώ να αναφέρω τα ονόματα των υποκινητών, αν και τα γνωρίζω σε αυτό το γαιτανάκι του παραλογισμού. Οι γυμνιστές και τα όποια έκτροπα των λίγων από αυτούς (που φυσικά συμβαίνουν και σε πολλές άλλεσ χριστεπώνυμες παραλίες)είναι χρόνια τώρα το άλλοθι που στηρίζονται οι παμπόνηροι ιδιοκτήτες της περιοχής, που τώρα που σφίξαν οι κώλοι οικονομικά ζορίζονται να πουλήσουν όσο όσο αυτή την τελευταία όαση φυσικού περιβάλλοντος. Διερωτάμαι συχνά πόσο κοντόφθαλμοι και στενόμυαλοι μπορεί να είναι κάποιοι ώστε να στηρίξουν όλη αυτή την ιστορία στην απομάκρυνση των γυμνιστών. Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Καμιά φορά σκέπτεται κανείς αν αξίζει να σωθεί αυτό το κράτος.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Κι άντε να τα βάλεις με τα κουμπούρια εκεί κάτω...
Εμείς πάντως θα πάμε και του χρόνου και ας τολμήσει κανείς να μας πει τίποτα.