Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Εσείς από τι πάσκετε, μιλίγκρα;





Καημός, όλων των πεφωτισμένων σύγχρονων τοπαρχηγίσκων ,  είναι  «η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό». Σαν τις αναχαράζουσες κατσίκες, που έχουν καταβροχθίσει τόνους προοδευτικά αναπτυξιασμένου  ταραμά, επαναλαμβάνουν τις άοκνες προσπάθειες  τους  για τα επιτυχή   προξενιά.  Όπως έγινε και τις προηγούμενες ημέρες, με την πρόταση της TUI. Σαν εγχείρημα είναι καλό. Τόσο καλό όσο το  «μπρος  στα ολότελα καλή και η Παναγιώταινα».

Το να δέχεται μία αγροτική επιχείρηση, ανεξάρτητα με το τι παράγει,  οργανωμένες επισκέψεις από τουρίστες ,   συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Δεν ανακάλυψε ξαφνικά η TUI και η Περιφέρεια Κρήτης την πυρίτιδα.  Όσοι παλεύουμε, αθόρυβα, σε συλλογικό  ή ατομικό επίπεδο, να συνδεθούμε με τον τουρισμό, ότι έχουμε καταφέρει, το έχουμε καταφέρει, με πολύ κόπο,  υπομονή  και σωστό επαγγελματισμό. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας  και κυρίως χωρίς την βοήθεια ….  των πυγολαμπίδων  μας. 



Μήπως οι κύριοι εκπρόσωποι της TUI, οι της Περιφέρειας Κρήτης,  όλοι αυτοί τέλος πάντων που ευαγγελίζονται «σύνδεση», θα μπορούσαν να μας απαντήσουν στην εξής  απλή ερώτηση:  Τους  φιλοξενούμενους  , στα καταλύματα όπου διαμένουν, τις ημέρες παραμονής , τι τους ταΐζουν; Ντόπια προϊόντα ή προϊόντα υποβαθμισμένης ποιότητας, αγορασμένα μισοτιμής, από τα  μεγαλοπολυμάζα των πολυεθνικών; Να το κάνω πιο λιανά, εν είδη παραδείγματος. Στα πρωινά το γιαούρτι που προσφέρεται είναι ντόπιο, αγορασμένο από τοπικές γαλακτοκομικές επιχειρήσεις, που έχουν προμηθευτεί το γάλα από Κρήτες κτηνοτρόφους   ή  είναι έδεσμα γιαουρτιού,  που αγοράζουν σε 10λιτρα δοχεία και δεν περιέχει ίχνος γάλακτος , αλλά φυτικά έλαια,  αφού  είναι γευστικά πρωτοξάδελφα  με τον ασβέστη;

Την απάντηση υποψιαστείτε την, αβίαστα. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Όλοι έχουμε μία πλήρη εικόνα για την προσφερόμενη ποιότητα της «τραντίσιοναλ  κρέταν φούντ».  

Επομένως τι;  Αν θέλουν, να υπάρξει μία ουσιαστική σύνδεση, με άριστα αποτελέσματα, και για τις δύο πλευρές, ας αρχίζουν να χρησιμοποιούν, στα ξενοδοχεία και στα καταστήματα μαζικής εστίασης,  ως πρώτες ύλες,  τοπικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: