Παρασκευή 17 Απριλίου 2009


Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΑΘΟΥ!

Στην πόλη της Κισσάμου (Καστέλλι) λειτουργούσαν παράνομα τρείς κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για τις οποίες υπήρξε πρόσφατα δικαστική απόφαση αποκαθήλωσης, κατόπιν ενεργειών κατοίκων, φορέων και σχολείων οι οποίοι δεν έβλεπαν με καλό μάτι το γεγονός να ακτινοβολούνται επί 24ώρου βάσεως και σε μικρή απόσταση άνθρωποι μεταξύ των οποίων έγκυοι γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι και άρρωστοι.
Κατόπιν τούτου, οι θιγόμενοι πάροχοι (οι 3 γνωστές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας), λίγες μέρες πριν την ημερομηνία αποκαθήλωσης (είχαν προθεσμία ως τις 20 Απριλίου), παραμονές Πάσχα, διέκοψαν το σήμα στην επίμαχη περιοχή, έτσι για να καταλάβουν οι χρήστες των κινητών τι δεινά τους περιμένουν αν αποκαθηλωθούν οι κεραίες. Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους.
Κατηγορίες, ύβρεις και απειλές εκτοξεύθηκαν προς κάθε κατεύθυνση και τελικά εστιάσθηκαν στην Οικολογική Πρωτοβουλία Κισσάμου, μέλη της οποίας συνέδραμαν αποφασιστικά στο δικαστικό αγώνα. Ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις, εκπορευόμενες από τις εν λόγω παρανομούσες εταιρείες, στα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία «στοχοποιήθηκαν», αν και, όπως φαίνεται, εκφράζουν τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας του Καστελιού. Προς τιμήν τους, οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν υπαναχώρησαν. Τελικά, μετά και από καταγγελίες στα Μ.Μ.Ε. και στην Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών, το καρτέλ των 3 εταιρειών λειτούργησε ξανά τις υπάρχουσες κεραίες. Μένει να δούμε πότε αυτές θα μετεγκατασταθούν –νόμιμα πιά- σε σωστές θέσεις.
Όλα αυτά που συνέβησαν δημιουργούν μαύρες σκέψεις για το πώς λειτουργούν μερικοί άνθρωποι στην εποχή μας, αλλά και για το πώς η εξάρτηση τεράστιου κομματιού της κοινωνίας από τη συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει σε απόλυτη κυριαρχία του καρτέλ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας πάνω σ’ αυτήν (θυμηθείτε και τις υποκλοπές!….).
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάποιοι που εισέπρατταν το μίσθωμα του τρόμου για το χώρο εγκατάστασης, είχαν σχετικά ασφαλή απόσταση από τις κεραίες (γιατί η ακτινοβολία εξασθενεί κατά το τετράγωνο της απόστασης), ή απλά γιατί είχαν κάποιο πιο πεζό λόγο - σα να λέμε εθισμό στο κινητό ή υπόνοια ότι θα θιγούν τα οικονομικά των συμφέροντα γενικώς και αορίστως,- διέρρηξαν τα ιμάτιά των και έστρεψαν την οργή των σ’ αυτούς που είχαν την απλή λογική σκέψη ότι ναι μεν για να κάνεις μια ομελέτα πρέπει να σπάσουν αυγά, αλλά οι ανθρώπινες ζωές και η υγεία, καμιά σχέση με αυγά δεν έχουν. Εκτός αυτού, είναι κοντόφθαλμο και ελαφρύ να κατηγορεί κανείς συνανθρώπους του που κόπτονται για το στοιχειώδες αγαθό της υγείας και του περιβάλλοντός των, αντί τις εταιρείες κολοσσούς της κινητής τηλεφωνίας οι οποίες στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν τους πάντες και τα πάντα και συνάπτουν νόμιμα (;;;;) συμβόλαια με κανονικά και με ψιλά γράμματα για παροχή υπηρεσιών βασισμένη σε παράνομες κεραίες.
Θα θέλαμε να θυμίσουμε σε όσους-ες δεν μπορούσαν να κάνουν υπομονή για λίγες μέρες και να αντικαταστήσουν το υπέρτατο αγαθό της κινητής τηλεφωνίας με αυτό της ενσύρματης με το οποίο γαλουχήθηκαν (τουλάχιστον σε όσους-ες δεν ανήκαν στις λίγες επαγγελματικές κατηγορίες που πραγματικά πάθαιναν σοβαρή ζημιά), μέχρι να αποκαταστήσουν το σήμα οι εταιρείες, ότι η κινητή τηλεφωνία εκτιμάται σαν το μεγαλύτερο πείραμα όλων των εποχών στις πλάτες της ανθρωπότητας, και για το ότι για την εντός νομίμων ορίων ένταση της μικροκυματικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν κινητά και κεραίες, υπάρχει απλώς η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ότι δεν είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο. Η ίδια ΕΚΤΙΜΗΣΗ υπήρχε και για το ουράνιο όταν πρωτοανακαλύφθηκε, ότι κάνει καλό στην υγεία, σε σημείο μάλιστα να εμπλουτίζουν εμφιαλωμένα νερά και τρόφιμα μ’ αυτό το στοιχείο στην Αμερική μέχρι να πάρουν χαμπάρι τι ακριβώς κάνουν. Η ίδια ΕΚΤΙΜΗΣΗ υπάρχει και τώρα ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο, απόβλητο των ατομικών αντιδραστήρων, δε βλάπτει και το χρησιμοποιούν σε οπλικά συστήματα, τα οποία διασκορπίζονται βέβαια σε απομακρυσμένες χώρες και όχι στη χώρα κατασκευής.
Ας συνεκτιμήσουμε τα παραπάνω λοιπόν και ας θυμηθούμε τους αρχαίους σοφούς που ήξεραν ότι «πάν μέτρον άριστον».


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ



2 σχόλια:

Tom Bobandil είπε...

street party #2 Χανιά ε...

http://thoughts-on-line.blogspot.com/2009/04/street-party-2-street-party.html

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Ευχαριστώ. Το είχα δεί. Αν δεν υπάρξει πρόβλημα, κάπου θα "σμίξουμε"!
ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ...