Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Οι μηχανές και οι τσέπες ... αναστενάζουν!






Οι πολύ υψηλές τιμές των καυσίμων στα Χανιά, είναι αντιστρόφως ανάλογες με τη ποιότητα τους.
Η οποία είναι η χειρίστη.
Και ενώ όλοι, ακόμα και οι βενζινοπώλες, διαμαρτύρονται για τις τιμές, κουβέντα δεν ακούγεται για τη ποιότητα.
Δεν γνωρίζω και όποιος γνωρίζει καλά θα κάνει να μας ενημερώσει, αν γίνονται ποιοτικοί έλεγχοι των καυσίμων στα Χανιά.
Μία μικρή έρευνα στα μηχανουργεία αυτοκινήτων & αγροτικών μηχανημάτων στη πόλη και στην ύπαιθρο, αναδεικνύει αβίαστα, το μέγεθος του προβλήματος.
Μήπως είναι καιρός, να σφραγιστούν οι αντλίες κάποιων καιροσκόπων;
Τι ρωτάω, ο αφελής……

2 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΕΣΩ ΕΤΣΙ ''ΩΜΑ'',ΑΛΛΑ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΦΕΛΗΣ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ.
ΑΝΑΦΕΡΩΜΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΒΕΝΖΙΝΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΔΕ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΑ ΑΝΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ Η ΖΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΙΣ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΑΝΤΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ .ΠΟΙΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΙΔΙΟΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ; KANEIΣ,ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΛΟΓΟΙ.
ΕΝΑΣ ΒΕΝΖΙΝΑΣ

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Και "άσχετος" δεν με χαλά καθόλου.
Και ότι άλλο θέλεις. Καλή καρδιά!
Αυτό που με χαλά είναι οι ζημιές που υπάρχουν, γιατί υπάρχουν από τη κακή ποιότητα των καυσίμων που πωλούν, όχι όλοι, αλλά ορισμένοι συνάδελφοι σου. Οι οποίοι προφανώς πωλούν ότι καύσιμα τους τροφοδοτούν οι εταιρίες, ως προς τη ποιότητα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ντέ και καλά φταίνε οι εταιρείες και όχι οι δεξαμενές τους, που βάζουν νερό.
Και μιάς και υπάρχει μιά παροιμία που λέει "καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται", ποιόν θα έβλαπταν οι επισταμένοι έλεγχοι. Μόνο αυτούς τους βενζινάδες που βλάπτουν και εσάς. Κυρίως εσάς.

Όσο για τις μηνύσεις, ποιός θα μπεί στη χρονοβόρα, χρηματοβόρα και ψυχθοφόρα διαδικασία;
Απλά, αλλάζει βενζινάδικο, όταν επισκευάσει τη ζημιά, στο αυτοκίνητο του ή στο αγροτικό του μηχάνημα. Και από βενζινάδικα, δόξα το Θεό, μπόλικα...