Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Οικολογικές ατάκες, προοδευτικά στιχάκια.




Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από το ΓΓ του Δήμου Χανίων κ. Κουρή, η προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού, για την αγορά 70 ποδηλάτων, με χρηματοδότηση μέσω των ΕΣΠΑ, με το ποσό των 164.508,81 Ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, όπως έγραψαν τα «Χανιώτικα Νέα», επισημάνθηκε από το κ. Κουρή ότι:
«Στόχος του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής είναι να παρέχει τη δυνατότητα στους δημότες και επισκέπτες της παλιάς πόλης των Χανίων να χρησιμοποιούν κοινόχρηστα ποδήλατα για τις διαδρομές, διευκολύνοντας τη μετακίνησή τους, αποφεύγοντας τη χρήση ιδιωτικών μεταφορικών μέσων, υποβοηθώντας το έργο των μέσων μαζικής μεταφοράς εντός της πόλης και συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, στη μείωση των ρύπων εντός της πόλης και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Με τις πεζοδρομήσεις που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν -από τη Δημοτική Αρχή- τα επόμενα χρόνια στην παλιά πόλη, θα διαμορφωθούν ευνοϊκές συνθήκες για το ποδήλατο και τη χρήση του από το κοινό, συμβάλλοντας δυναμικά -με τον τρόπο αυτό- στην προώθηση μιας κουλτούρας βιώσιμης κινητικότητας στα Χανιά».
Τι είδους  «κουλτούρα βιώσιμης κινητικότητας» και σε ποιους, θα προσφέρει  η κυκλοφορία των ποδηλάτων στους πεζόδρομους; Στους πεζούς ή στους ποδηλάτες; Οι πεζόδρομοι, είναι για τους πεζούς και όχι για τα ποδήλατα. Για τα ποδήλατα είναι οι ποδηλατόδρομοι. Που σε αυτή τη πόλη είναι ένας και μοναδικός, μόλις μερικών εκατοντάδων μέτρων. Αυτός που είναι. Εκεί στη Δυτική τάφρο.
Τα Χανιά δεν γίνονται «Ευρωπαϊκή πόλη», με γόνδολες σε ένα λιμάνι που η θάλασσα του ενίοτε το καλοκαίρι, μυρίζει βόθρο, με δυόροφα εγγλέζικα λεωφορεία σε δρόμους στενούς και γεμάτους αυτοκίνητα,  με 70 ποδήλατα που θα κυκλοφορούν σε πεζόδρομους ή σε δρόμους με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και όχι σε ποδηλατόδρομους.
    Αν λοιπόν θέλουμε να είμαστε σωστοί ας φτιάξουμε πρώτα ποδηλατόδρομους
     Χωρίς πολλές - πολλές φανφάρες……..

4 σχόλια:

Provato είπε...

2 χιλιάδες ευρώ το ποδήλατο; ε;

kikop80 είπε...

Στην προνομιακή τιμή των 2350/ποδήλατο!!!
:-D

Γειά σου ΠΑ.ΝΙΚΕ, εύχομαι να είσαι πάντα καλά και να συνεχίζεις ν' αντέχεις.
Καιρό είχα να εμφανιστώ... αντέχω λίγο ακόμα κι εγώ!

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Kikop80: Καλώς τον εξαφανισμένο! Πολλά χρόνια θα ζήσεις. Πάνω που έλεγα τι έγινε και χάθηκες. Χάρηκα πολύ. Καλές αντοχές...

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Το ενετικό μας λιμάνι μόνο με τόσο ακριβά ποδήλατα ταιριάζει....