Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Δεν θέλει κόπο η νοστιμιά.


Για να φτιάξετε και εσείς, πολύ εύκολα, τις δικές σας ελιές, κολυμπάδες ή τσακιστές,  ιδού ο τρόπος.
 
ΕΛΙΕΣ ΚΟΛΥΜΠΑΔΕΣ

• Βάζετε τις ελιές σε ένα βάζο & τις «σκεπάζετε» με νερό. Για κάθε λίτρο νερού βάζετε & μία κουταλιά της σούπας, αλάτι.

• Μετά από 15 ημέρες αλλάζεται το νερό, πάντα με την ίδια αναλογία αλατιού.

• Μετά από 5 ημέρες χύνεται το νερό, πλένετε τις ελιές & τις βάζετε μέσα σε χυμό λεμονιού ή νεραντζιού ή άλμη.

• Σε 24 ώρες είναι έτοιμες & καλή σας όρεξη!
 
ΕΛΙΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ

Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, με μία βασική διαφορά. Πρώτα πρέπει να τις τσακίσετε!
 

2 σχόλια:

Provato είπε...

Μην τις φας όλες, κράτα καμμία για όταν έλθω

ΠΑ. ΝΙΚΟΣ είπε...

Καλά. Έλα εσύ και βλέπουμε!