Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΤΣΙΧΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ


Η Greenpeace ανακάλυψε μεταλλαγμένη τσίχλα σε σχολικό κυλικείο, πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
Υποστηρίκτριά μας ανακάλυψε τσίχλα η οποία αναγράφει ότι περιέχει μεταλλαγμένο σιρόπι καλαμποκιού και σόγιας και μάλιστα πωλείται σε Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Γαλατσίου, παρόλο που απαγορεύεται αυστηρά η πώληση τσίχλας στα σχολικά κυλικεία (ΚΥΑ 1653, ΦΕΚ 563/20-5-98 τ.Β’).
Η τσίχλα έχει την εμπορική ονομασία Kataboom, περιγράφεται ως τσιχλόφουσκα με γέμιση κεράσι και κατασκευάζεται στο Εκουαδόρ (Νότια Αμερική) από την εταιρεία Confiteca.
Τι μπορείτε να κάνετε:
Αναζητήστε την τσίχλα Kataboom στο κυλικείο του σχολείου που πηγαίνουν τα παιδιά σας και απαιτήστε από τη Διεύθυνση του σχολείου να την αποσύρει αμέσως.
Αν βρείτε το συγκεκριμένο προϊόν σε περίπτερο, μπακάλικο, ψιλικατζίδικο ή σούπερ μάρκετ, διαμαρτυρηθείτε στον υπεύθυνο του καταστήματος και ζητήστε να αποσυρθεί αμέσως. Επίσης ενημερώστε τη greenpeace για το σημείο πώλησης. Έτσι θα βοηθήσετε ουσιαστικά για να διώξουμε τα μεταλλαγμένα από την Ελλάδα.
Μην επιτρέπουμε να μας πουλάνε μεταλλαγμένα, εν αγνοία μας. Όταν αγοράζετε ένα συσκευασμένο προϊόν, διαβάζετε προσεκτικά τη λίστα των συστατικών του. Αν αναγράφει ότι κάποιο από αυτά περιέχει ή προέρχεται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (συνήθως σόγια, π.χ. σε μορφή λεκιθίνης, ή καλαμπόκι), μην το αγοράσετε, διαμαρτυρηθήτε σε αυτούς που το πωλούν και ενημερώστε τη greenpeace για το όνομα του προϊόντος και το σημείο πώλησης.
Πηγή: http://www.greenpeace.org/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

toulaxiston h tsixla ayth to grafei.
Yparhoyn dekades alla proionta poy den grafoun oti ehoun metallagmena!

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα .Θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο σχολιαστή.Τα περισσότερα έτοιμα προιόντα σνακ,γλυκά παγωτά και άλλα,δεν διασφαλίζουν την πιθανή μόλυνση απο μεταλλαγμένα.
Σονορα

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Ακριβώς έτσι είναι, απλώς πρέπει να καταναλώνουμε με "μπούσουλα", το σχετικό κατάλογο της Green peace. Ο οποίος ανανεώνεται τακτικότατα και είναι ωφελιμότατος. Στο www.greenpeace.gr